CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Orban in 2019: ”Nu avem nimic impotriva voucherelor de vacanta, vrem si in sectorul privat!”

4 comentarii / 2435 vizualizări / 9 februarie 2021

21 august 2019:

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL nu este împotriva voucherelor de vacanță, având chiar și un proiect legislativ care prevede ca și sectorul privat să beneficieze de acestea. Reacția vine în urma declarației senatorului PNL Florin Cîțu privind tăierea banilor de la bugetari.

„Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public. Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului și care permite multor angajați care nu și-ar fi permis să facă un sejur, să își plătească acest sejur, sigur, într-o destinație turistică din România.În ceea ce privește atitudinea față de sectorul public vreau să fac o diferență foarte clară. Partidul Național Liberal respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că instituțiile PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști și de analfabeți funcționali.

„Ce am semnalat, că instituțiile conduse de PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști și de analfabeți funcționali și de oameni care au intrat pe ușa din dos numai pe bază de carnet de partid, care au ajuns să fie și șefi, pentru că așa cum au fost miniștri și șefi de agenții, care au fost puși, efectiv, oameni fără niciun fel de pregătire profesională, fără nici un pic de background, fără nici un fel de experiență în conducere și fără niciun fel de competență, la fel, ei s-au înconjurat cu oameni pe care i-au adus din afara sistemului public sau i-au adus de prin diverse primării în instituțiile din cadrul aparatului central și din serviciile deconcentrate, care au prăbușit complet autoritatea și buna funcționare a instituțiilor publice”, a adăugat Orban.

El a precizat, totodată că PNL vrea ca angajații din mediul privat să beneficieze de un tratament nedicriminatoriu față de cel din sectorul public.

„Niciun funcționar care își face treaba nu este în pericol. Politicile publice, orice partid le implementează prin intermediul corpului funcționarilor publici, prin intermediul oamenilor care lucrează în sectorul public. Ceea ce ne dorim este ca angajații din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaștere, de un tratament firesc și să nu existe o discriminare pozitivă în care să o faci pentru angajații din sectorul public numai din rațiuni de natură electorală, așa cum a făcut PSD-ul, și întotdeauna să știi să menții echilibre”, a conchis Orban.

Reacțiile vine după ce liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanță, sporuri și pensii speciale.

Liberalul mai afirmă că bugetarii sunt privilegiații societății, iar toți românii, atât cei din țară cât și cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine. (Mediafax)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Si care e problema? Voi vreti sa dea vouchere moca la toata populimea, pe munca voastra?

    • Problema e că Lucovid Orban a supt pula în public. Înregistrările spun că nu poți să sugi pula cu vouchere pentru sectorul privat, iar după un an să le tai și pe alea de la stat, decât dacă SRI vrea să acapareze HORECA la preț de curve ca tine.

  2. Doua calatorii dus-intors acasa-favultate sunt msi mult decat suficirnte. Nu week-enduri la mare, la munte sau cine stie pe unde. Pentru asta, pusculita proprie.

  3. Am inteles deja ca „habarnistii si analfabetii functional” cu reflexe rosietice au fost inlocuiti de habarnistii si analfabetii (pe bune si pe probate!) colorati galben, albastru si verzi (consecinta logica!)…apoi, ca de stipendii recreative nu trebuie sa beneficieze numai bugetarii si cu asta sunt de acord – de fapt, la noi si „marii angajatori”, multinationalele sunt sponsorizate de stat, in realitate asistate social , ele sunt scutite de impozit, de datorii, ba, mai grav, sunt necercetate penru o ilegaliae evidena – platirea salariului minim (necalificat) unora scutiti de impozit ca specialisti in IT…
    P.S. Ma bucura confirmarea capitanului jucator al PNL in inalta functie de portsttindard al guvernului…mai ales ca i se potriveste lozinca „scuipati aici!”, inalta „mostenire bratiana” ii permite sa linga unde a scuipat si invers…asta inseamna sa nu fii „habarnist si analfabet functional” politic…mai ales daca n-ai nicio calificare si risti sa ajungi din nou la vaucherul lui Traila…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998