CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Orban: Nu sustin certificatul verde si vaccinarea obligatorie

1 comentariu / 2112 vizualizări / 15 decembrie 2021

Liderul Forței Dreptei, Ludovic Orban, se declară împotriva discriminării între vaccinați și nevaccinați anti-Covid și spune, la Realitatea Plus, că vaccinurile actuale nu oferă protecție totală. Fostul președinte al PNL spune că e împotriva certificatului verde, care încalcă grav drepturile omului, ca și împotriva vaccinării obligatorii.

”Nu e cazul să îmi vorbiți mie de certificatul verde pentru că știți foarte bine că eu nu susțin certificatul verde și mi se pare o măsură care încalcă grav cîteva principii. Noi, măsurile de restricții pe care le-am luat, le-am luat în numele protejării dreptului la viață, care este un drept fundamental, le-am luat temporar, numai în perioade în care era necesar, și ele au fost valabile pentru toți, pentru că ele nu aveau alt obiectiv decît să protejeze sănătatea și să împiedice răspîndirea virusului. Asta cu certificatul verde a apărut la nivel european, deși nu e adevărat că ne impune Comisia Europeană. Nu ai justificare, se știe clar că persoanele vaccinate transmit virusul, eu nu pot din punct de vedere epidemiologic să justific o discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate atît timp cît și persoanele vaccinate și cele nevaccinate pot să transmită virusul. După aia, să afectezi dreptul la muncă, asta e o chestiune fără precedent…”.

Ludovic Orban a mai spus că nu susține vaccinarea obligatorie:

”Eu sunt o persoană care crede în vaccin, în anumite vaccinuri care sunt verificate și care au dat niște rezultate extraordinare…Vaccinul antipoliomielitic, vaccinul antivariolă au salvat zeci și sute de milioane de vieți. Vaccinurile împotriva coronavirusului au parcurs toate etapele de testare clinică, dar este clar în momentul de față că ele nu oferă o protecție totală. Persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi și pot transmite virusul, asta e problema cea mai mare” a mai afirmat Orban. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Poate ne povestește și tovarasul Rafila despre ultimele articole publicate în Nature. Alea care zic ca riscul de miocardita la persoanele sub 40 de ani vaccinate cu moderna e mai mare decât riscul de miocardita provocat de infectarea cu SARS-COV-2. Poate ca la persoanele de peste 40 de ani nu mai e asa, probabil ca sunt nuanțe. De remarcat ca, atunci când vine vorba de ,,stinta”, partea mai goala a paharului pare complet ignorata de ,,savantii” din Romania. Nu se pricep sau li s-a atrofiat ceva acolo jos? Oricum, pentru esticii care au fost ,,protejați” de stat jumatate de secol dupa WWII, iar apoi încă trei decenii, certificatele verzi și vaccinarea obligatorie suna sinistru. Iar Sica stie sa citească sondajele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998