CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Orban: Piticul UE sancționează gigantul rus și tot el moare

7 comentarii / 2563 vizualizări / 11 octombrie 2022

Politica de sancţiuni a UE împotriva Rusiei este primitivă în privinţa executării şi dezastruoasă în efectele sale, a declarat azi, la Berlin, prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, în cadrul unei discuţii cu redactorul-şef al revistei politice Cicero şi cu proprietarul editurii ziarului Berliner Zeitung.

Numai un jucător mai puternic poate forţa schimbarea prin impunerea sancţiunilor unui alt jucător mai slab, însă politica Bruxelles-ului a dus la o situaţie în care “un pitic sancţionează un gigant” şi, prin urmare, “piticul moare”, a afirmat, adăugând că această politică trebuie regândită şi că măsurile punitive împotriva Rusiei din cauza războiului împotriva Ucrainei “trebuie refăcute”.

Pe termen lung, “interesul european nu este de a schimba dependenţa energetică faţă de Rusia cu dependenţa energetică faţă de America”, care este “mai convenabilă din punct de vedere politic, pentru că americanii sunt democraţi în comparaţie cu ruşii”, deoarece interesul Europei, în calitate de cumpărător, este să aibă “patru-cinci oferte pe masă”, dintre care să aleagă pe baza unor considerente economice sau politice.

“Nu vrem să schimbăm stăpânul, vrem independenţă”, a spus Orbán, citat de Hirado.hu, subliniind că trebuie creată o situaţie în care Europa poate alege dintre mai multe alternative, adică să poată cumpăra energie din America, Algeria, Qatar sau chiar din Rusia.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. … cat de corecta afirmatia “ si, prin irmare, piticul moare”!
  Daca nu ar fi de plans – ca noi suntem piticii, mult mai mici decat alde nemti, francezi, olandezi… ba chiar si fata de unguri! – ar fi replica la stand-up comedy!

 2. Mi-a sarit inima din piept cind am citit de Orban. Am crezut ca a zis al nostru Orban ceva in sfirsit inteligent.

  M-am inselat. Al nostru e de fapt Lucovid Organ si o suge la greu la vestu colectiv.

  Orban al ungurilor in schimb e un titan pe linga oricare pulitician ruman

 3. Poate ca si Europa are nevoie de aceasta criza pentru a justifica masuri viitoare.

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 5. Piticul este, de fapt, Ungaria. :)))))))))) Forintul s-a dus pe pulă, economia maghiară ia o pauză.

  Sancțiunile împotriva piticului diliu sunt beton. L-au lăsat pe șahistul Pulin să-și mute singur pula-n gură, crezând că poate șantaja energetic UE. Acum el este cel care trage de UE să vină, chipurile, cu ofertele pe masă. Boul vrea să continue livrările de petrol pentru că a blufat ca ultimul prost. Dacă oprește livrările, se fut zeci de mii de km de conducte cam pe la final de octombrie. :))))))))))))))))))))))))))))

  Alternativa e să vândă mult mai ieftin la chinezi și să trimită petrolul pe urmele lui Mangelan, ocolind Portugalia și toată Africa până la viitoarea proaspăt falită… China. :))))))))))))))))))))))hahahahahahaha

  • râzi ca proasta în coceni când mă-ta, maimuţa buboasă, e făcută poştă de tot batalionul Azov şi de toate scursurile lumii din jewKraina.

  • Chiar exista umanoizi atat de prosti ca tine??! Ungaria e varza zici? Rusia la fel? Mai degraba esti cu misiune.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998