CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Orban s-a umflat degeba in pene: C.E. cere monitorizarea Romaniei pentru dezechilibre economice severe

2 comentarii / 2453 vizualizări / 18 noiembrie 2020

Comisia Europeană a cerut, azi, monitorizarea atentă a situaţiei economice a 12 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv a României, în contextul observării unor dezechilibre macroeconomice semnificative.

Comisia Europeană a prezentat azi Pachetul de toamnă în materie de politici economice. În Raportul privind mecanismul de alertă (RMA), accesat de Mediafax, Comisia Europeană recomandă elaborarea unor analize aprofundate privind situaţia a 12 state membre UE, „pentru identificarea şi evaluarea severităţii posibilelor dezechilibre macroeconomice”. Statele vizate sunt: România, Croaţia, Republica Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi Suedia. „Aceste ţări au fost deja identificate ca având dezechilibre sau dezechilibre excesive în februarie 2020”, precizează Comisia Europeană, conform unui document postat pe site-ul instituţiei.

„Actuala criză a exacerbat anumite provocări existente şi generează noi riscuri. Acest lucru evidenţiază necesitatea de a utiliza în cel mai bun mod măsurile de susţinere oferite de UE şi a asigura că investiţiile şi reformele din zona euro funcţionează în sensul contracarării dezechilibrelor”, subliniază Comisia Europeană. Executivul UE notează că, deşi actualele bilanţuri financiare par stabile în pofida şocului crizei coronavirusului, tendinţa de reducere a datoriilor externe s-a oprit. În plus, datoriile companiilor şi persoanelor fizice sunt în creştere, în contextul scăderii valorii PIB-ului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. De asta s-a chinuit prostovanul chel Florinel Vasilică Cîțu să majoreze deficitul la peste 10%.

    Austeritatea de după alegerile care NU POT fi amânate :)) va fi impusă de C.E., urmare a derapajelor inocente ale guvernului SRI. Hahahahahahaha

    Și iar vor buși economia reală în timp ce vor fura cu trei mâini corporațiile și firmele acoperite ale SRI. :))))))))))

  2. Pai nu ne zicea klaun ca guwernerul lui este cel mai bun, ca nu exista guwern mai grozav pe planeta? Comisia Europeana i-a dat cu binele asta in cap? Dar pe el nu-l doare ca nu are cap.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998