CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8909 RON DOWN | 1 USD = 4.7450 RON DOWN | 1 GBP = 5.7696 RON DOWN

Orban se cere înăuntru. Dar Cîțu nu se cere afară

6 comentarii / 1798 vizualizări / 16 decembrie 2020

Tragicomedia este în plină desfășurare. Ludovic Orban a fost împins afară din Palatul Victoria de către președintele Klaus Iohannis, cu promisiunea că va fi instalat în poziția de președinte al Camerei Deputaților. Un proiect imposibil. Pentru că USR și UDMR nu sunt de acord ca liberalii să dețină ambele poziții. Și astfel s-a ajuns la blocaj. Încolțit, Ludovic Orban se cere înapoi. Dar Cîțu rezistă. Și nu se cere afară. Încă.
Nu Guvernul a pierdut alegerile parlamentare. Ci PNL. Logic era ca Ludovic Orban să demisioneze nu din poziția de premier, ci din poziția de președinte al partidului. Așa cum au făcut absolut toți ceilalți președinți PNL, atunci când au pierdut alegerile. Orban, mai cu moț, a ales altfel. Sau poate președintele a ales în locul lui. Acum, după ce îi fuge de sub picioare și perspectiva de a fi ales președintele Camerei Deputaților, s-a sucit. Se cere, cum spuneam mai sus, înapoi.
În aceste condiții, Florin Cîțu, nominalizat deja de PNL pentru poziția de candidat de premier, ar trebui să reediteze figura. De a renunța în ultima clipă, aparent pe nepusă masă, la poziția de premier. Din nou, în favoarea lui Orban. Ne-am trezi astfel cu doi răzgândaci la vârful PNL.
Construcția noii majorități scârțâie din temelii încă dinainte să se nască. Nu s-au înțeles în cele două runde de negocieri. După care USR a lansat bomba. Insistând ca șefii celor trei partide să devină vicepremieri. Orban, președinte PNL, urmând să i se subordoneze lui Cîțu. Evident că acesta, adică Orban a refuzat. Darul oferit de Dan Barna era otrăvit. Un adevărat cal troian plasat în curtea PNL.
După care Ludovic Orban mai bate un piron în crucea așa-zisei coaliții de Dreapta. Se cere înapoi. Este suficient ca președintele Klaus Iohannis să nu-l mai vrea. Și să nu-l nominalizeze. Și e clar că nu-l mai vrea. Dar pentru a nu fi escaladată criza, în înțelepciunea lui, Iohannis și-a utilizat cu repeziciune influența pe care o are asupra unora dintre liderii PNL și dintre liderii USR și UDMR. Și astfel s-a ajuns în situația în care nici aceștia nu-l mai vor pe Orban premier. Cu această ultimă trăsnaie, Orban cel Bun și-a săpat definitiv groapa, a căzut în ea și a adâncit-o, dând disperat din mâini. E pe făraș. Va pierde și președinția partidului.
Măciuca lui Iohannis se apropie vijelios de o nominalizare de premier. Îl împinge de la spate și partenerul strategic. Oferindu-i firmanul. Sub forma celei mai înalte decorații pe care Statele Unite i-o poate conferi unui cetățean străin. Și asta se întâmplă fix în punctul culminant al negocierilor pentru formarea unui nou Guvern. Abia din acest motiv, Cîțu se va cere din nou afară. Dacă nu care cumva aliații PNL vor spune „nu”. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Se va decide in sedinta BPN de azi. Problema e daca Orban va avea soriciul suficient de gros incat sa-l dea la o parte pe Citu dupa ce tot el il impinsese in fata, in scenariul cu el, Orban, sef la Camera Defutatilor

  • De n-ai fi fost un biet cioban sepulist, n-ai fi făcut referire la instituția de bază a democrației ca un meltean imbecil, educat să mănănce de pe jos.
   Și? Mai spune-ne despre victoria dreptei!?! :))))))))))))))))))))))

   • Bah poulique, Franklin a scris despre un alt subiect. Ti s-a defectat acul la pickup si ai ramas cu o singura idee in cap?

    • Cam așa, de aste tu, securist prostovan, ești, de fapt, Defutat.

     Doamne, ce prostovan ești, ciobanule!!!

     Du-te și linge-te-n cur cu ceilalți securiști proști și săraci de pe g4media!!! Hahahaha

 2. Frankline,i-auzi ba ce zice adevaratul Franklin,e adevarat?

 3. Ce frumos se cearta drepta „unita” (in rele) pe ciolan , pe posturi. Proiecte, programe pentru tara? Ce sunt alea? Uite asa va ajunge colonia cu oistea in gard, definitiv si irevocabil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.