CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Orban si o intrebare-cheie: cine a organizat ”campanii de manipulare” in pandemie?

10 comentarii / 3846 vizualizări / 9 iulie 2020

O afirmație extrem de gravă a premierului Ludovic Orban a trecut neobservată de ieri încoace, deși ea ar fi trebuit să fie detaliată pe larg chiar de către cel care a formulat-o, și demarate inclusiv niște anchete la nivel înalt.

”Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte regulile pe care le-am stabilit, să ignore pericolul. Şi vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecinţe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. Ar fi păcat ca atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile, se protejează, să nu acţionăm pentru ca aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus, că trebuie ignorat acest pericol, că nu trebuie respectată nicio regulă publică, să pună în pericol întreaga societate şi, de ce nu, dezvoltarea economică, locurile de muncă ale fiecăruia dintre români” a spus aseară Orban, într-o declarație de presă televizată.

De aici, mari semne de întrebare.
Că un ziar, post tv, site, blog etc lansează teorii conspiraționiste ține de libertatea de exprimare și nu poate reclama măsuri.
Organele de presă, însă, acționează individual și nu corporatist, la grămadă. În presă pot exista opinii diferite chiar în interiorul aceluiași organ media.

Cînd există ”campanii organizate”, conform premierului, sună la fel cu ”grupuri de crimă organizată”, în sensul că se induce ideea unei conspirații cu un scop bine determinat.

În plus, se știe deja că statul și-a rezervat dreptul, chiar abuziv, de a închide, în pandemie, siteurile care promovat teorii ”conspiraționiste”, ca o măsură asiguratorie suplimentară că asemenea lucruri nu se vor întîmpla.

Dacă, chiar și în aceste condiții, s-au pus pe picioare pe parcursul a luni de zile ”campanii organizate” în media și în online de convingere a românilor că virusul nu există, periclitînd ”întreaga societate și dezvoltarea economică”, premierul Ludovic Orban trebuie să fi primit rapoarte detaliate de la serviciile secrete în privința organizatorilor, a finanțatorilor etc, iar Parchetul și Poliția să fie deja sesizate.

Doar că premierul nu a suflat un cuvînt despre așa ceva.
De ce? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

  1. Urmeaza identificarea „dusmanilor poporului” si „carantinarea” lor la Jilava…Ce naste din pisica sovietica, tot ruseste miauna…Despre campaniile de manipulare, platite de noi toti, despre idioteniile de reclame proguvernamentale, care sperie populatia si naste psihoze sociale vom afla abia la judecata abuzurilor neocomuniste, peste vreo doua decenii, cand urmasii pesedistilor vor gasi tapii ispasitori ai distrugerii natiei…ori, chiar urmasii orbanistilor ca astia sunt bipolari si ling unde scuipa, fara vreo apasare…
    P.S. Despre autorul ordinului de neacordare de asistenta medicala, de inchidere a spitalelor pentru pacientii cronici, stiim toti, problema e daca avem justitie pentru asta…

  2. Românii ie dăștepți, ei au organizat campanii de manipulare. Ei nu crede în Covid c-a zis Astărăstoaie și doctorul de cur Constantinescu. Nu contează că crapă medici, nu contează că state absolut ridicole dpdv geopolitic sunt varză pe Covid, românașii știu ei mai bine, iar acum au reușit să se izoleze de UE. :)))))))))

    • cacarastoaie, dupa cum ti-am promis, te feliez ca pe porc, muistule sorosist

      • Labagiule, feliază-ți bărbăția de 1 cm. Ai puța de o felie.

  3. Bețivul copil de torționar suferă de delirum tremens!

  4. Cea mai acerba campanie a dus-o insusi guwernerul lui sica mandolina. El a creat neincredere prin masurile exagerate pe care le-a luat impotriva populatiei in timp ce ei chefuiau la guwern , in spatii publice. Nu spune nimeni ca nu exista acest virus, dar totul a fost augmentat in jurul lui. Sa inchizi spitale penytru orice alta boala ca sa le pui la dispozitia unor ipotetici infectati, este o crima impotriva umanitatii; umflarea numarului de „infectati”, secretomania in ceea ce priveste componenta grupului de minciuni strategice, internarea fortata a celor presupusi infectati, si cate si mai cate neghiobii. Asa ca….dle sica, inca un pahar …..

  5. Daca nu va place mergeti la adresa si rezolvati cazul
    Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod postal 011791 .

  6. este absolut ridicol cum guvernul sa vaita si se lamenteaza despre faptul ca iata, chiar si el insusi, TREBUIE SA RESPECTE LEGEA!!!

    caci, in esenta, Curtea Constitutionala a Romaniei a statuat faptul ca ORICE masura poate fi luata, aplicata, implementata, etc. CU CONDITIA SA RESPECTE CADRUL CONSTITUTIONAL!

    este greu, domnule guvern, sa respecti chiar tu insuti legea fundamentala a acestei tari, asa-i?
    credeai ca doar noi, populimea, trebuie sa respectam Constitutia si legile subsecvente, este???

  7. Pe FB au aparut tot felul de burtosi care comenteaza actiunile guvernului, numara testarile si cazurile noi ca sa arate ca ministrul sanatatii este un potlogar. Cine sunt burtosii ?Ce calificare au ? Sa ne scuteasca ! Curtea constiturionala, dominata de PSD, ne-a facut de ras in presa internationala ( vezi Le monde), iar Ciolacu amana discutarea legii despre carantina. PSD si votantii lui, ca si cercurile securistice din umbra si-au aratat ignominia, deci Orban are dreptate !

    • Mirel Bran semnează mizeria din Le Monde, membru al familie securist-liberale.

      Mirel Bran te face de râs în presa internațională. Pe tine și atât. Pe francezi îi doare în pluă de România, iar Securitatea se mândrește să-și publice agenții proști în presa falită internațională.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998