CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Orban tace de doua saptamini in scandalul Baranga

6 comentarii / 3714 vizualizări / 28 octombrie 2020

Premierul Ludovic Orban este solicitat să dea explicații privind situația produsă la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor după numirea la conducerea acesteia a lui Laurențiu Baranga, personaj cu diplomele de studii falsificat. Solicitarea vine din partea deputatului PSD Ioan Dîrzu, printr-o interpelare parlamentară înaintată acum două săptămîni, la care premierul încă nu a răspuns, deși e vorba de o chestiune care a inflamat puternic opinia publică.

”Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.”
În temeiul art.112, alin. (1) din Constituția României, republicată, și a art. 194 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1. Care sunt măsurile luate de prim-ministrul României la ONPCSB în urma faptei penale săvârșite de domnul Laurențiu Baranga?
2. Dacă domnul Laurențiu Baranga a fost verificat de structurile ORNISS și SRI înainte de numirea în funcția de șef al ONPCSB?
3. Care este raportul de activitate al ONPCSB pe durata mandatului domnului Laurențiu Baranga?” întreabă deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Problemele sunt mai multe. Mult mai multe. La angajarea sa la cica orniss mr Baranga a completat asa zisele anexe 15-17 cele care ii permiteau accesul la informatii clasificate. In acele anexe el trebuia sa completeze atat informatii cu privire la actele de studii cat si la eventuale proceduri judiciare. Toate informatiile respective trebuiau verificate anterior numirii sale in functia de la orniss. Respectiva autorizatie se reinnoieste obligatoriu cel mai tarziu la 4 ani. Deci pentru perioada de activitate de la orniss mr Baranga ar fi trebuit verificat si reautorizat cel putin de 3 ori cu atat mai mult cu cat cu certitudine a avut acces ssid. In aceasta perioada a inceput si procesul penal in care au fost constatate ca falsificate actele lui de studii. Deci toti baietii care au verificat acele informatii furnizate de mr ar trebui putin intrebati de sanatate. ICCJ a retinut in multe sentinte penale ca onor ministrii (dupe cum se prezinta si dom profesor) sunt direct responsabili de intreaga activitate. Si atunci se pune si intrebarea despre aproape semibicentenarul sef cum a emis el autorizatia respectiva, cum si de ce a accesptat sa il mute pe nea ala in functia de consilier etc etc. Zicea purtatoarea de tacere ca cicatalea nea a incettat de facto raporturile de serviciu cu orniss la 1 octombrie 2016 fix la 2 zile dupa pronuntarea solutiei definitive in dosarul cu falsurile…a dracu coincidenta (la pariu ca cererea poarta data de cu doua zile in urma). Vorba lu sefu la tara, daca nu esti precaut esti prost…Deci pana sa raspunda lukovid sunt multi altii inainte. PS Si pentru papagalii de la ciuma rosie …daca omu avea autorizatie la ssid (valabila probabil pana in 2021) il mai verifica *ulea spataru!!

  • Din orice unghi privești SRI-ul, tot căcat vezi.

   Lucovid trebuie să răspundă pentru că el este momentan premierul SRI. Deci, suge-o și tu, prin șervețel, cum dorești, numai să nu uiți să înghiți, și tu și toată Securitatea ciobănească!

   • cu precizarea ca la un cacat…din orice unghi privesti tot un cacat vezi! Doi, ca multi papagali, inclusiv ai ciumei rosii, prostul merge dupa fenta. „Gura lumii” zice ca ADS ar fi fost 2/15 ca fix in aceeasi perioada era angajat acolo, culmea tot director, pupilul si ocrotitul lu dom profesor, cunoscut sub acronimul gelu ayahuascul (care taman se haituise cu alt gelu…drojdaneanu). Si mai era unu care a plimbat mapa printre etaje…napirloiu de caracter…cu fiisu priponit dar tinut pe naspa in continuare.

    • 2/15 e SRI.

     Când faci preluări, îți asumi. :)))))))))

 2. Si ce sa spuna? Daca era de la PeeeSeeeDeee, da, spunea, nu-i mai tacea gura, facea spume si el si klaun, dar asa? Doar n-o sa-i critice pe ai lui. Ar avea atatea de spus: despre fraudarea alegerilor, despre validarea incompatibilei Fodor in functia de primar, despre prostia dovedida a membrilor guvernului, si cate si mai cate….Toate acestea ar fi de comentat doar daca ii priveste pe ceilalti.

 3. De ce tace infractorul de drept comun Ludovic Orban in cazul Barannga?Orban si Iohanns si toti cei care au profitat de numirea impstorului Baranga in functii publice au facut-o in interesele lor infractionale. Toti impostorii, infractoti impusi de PNL/Orban/Iohannis in inalte functii publice sunt conform faptelor savarsite si a prestatiilor lor publice, calaii economici ai tarii deoarece indepliniesc ordinul de distruge al Romaniei dat de incriminatul Klaus Werner Iohannis. Baranga, Manciu și Turcan sunt trei cazuri de impostura politica, intelectuala si morala pentru care la un moment dat vor raspunde infractional, ei si cei care i-au numit in bataie de joc impotriva Romaniei, Klaus Iohannis si Orban Ludovic.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998