CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ororile de la Sibiu: Avocatul Poporului intervine in cazul pacientilor legati de paturi

7 comentarii / 2454 vizualizări / 11 martie 2021

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu plecând de la declarațiile unei foste asistente de la Spitalul Județean Sibiu referitoare la faptul că, la secția de terapie intensivă a Spitalului, pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza fetelor și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita, se arată într-un comunicat al Renatei Weber, care cere explicații ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

”În urma verificării prevederilor legale aplicabile pentru situațiile în care personalul medical recurge la metoda contenționării pacienților agitați/violenți, am constatat că Ordinul Ministrului Sănătății nr. 488/2016 de aprobare a normelor de aplicare a Legii sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 reglementeaza în detaliu contentionarea pacientilor cu afectiuni psihice, respectiv cazurile în care această măsură se aplică, persoana decidentă, durata maximă a măsurii, mijloacele de contenționare, informațiile ce trebuie consemnate în foaia de observație și în Registrul măsurilor de izolare și contenționare.
Însă, în cazul pacienților care sunt internați în alte secții decât cele de psihiatrie, nu există o reglementare similară.
Astfel, supunem atenției dumneavoastră această situație și vă rugăm să ne comunicați un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel național a contenționării pacienților care sunt internați în alte secții decât cele de psihiatrie și la măsurile care urmează a fi luate pentru adoptarea unei proceduri care să prevadă criteriile în baza cărora se poate dispune contenționarea, durata maximă a acesteia, dispozitivele care pot fi utilizate, intervalul de timp la care trebuie să se verifice starea pacientului contenționat, conduita obligatorie a personalului medical etc” se mai arată în comunicat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Felicitari, stimata doamna!

    Sunteti printre ultimele sperante reale ale romanilor de buna credinta care refuza sa se lase manipulati de asa-zisi „specialisti” – precum seful sectiei ATI de la Tg. Mures – care aplica prevederi ale legii nr. 487/2002 a sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice unor concetateni de-ai nostri care NU au fost diagnosticati cu astfel de probleme de sanatate.

    Sincer, cred ca acel asa-zis specialist ar intelege mai usor si mai bine dimensiunea grotesca a faptelor sale daca i-ar fi aplicate si lui aceleasi prevederi legale si acelasi tratament medical.
    In fond si Josef Mengele era doctor, nu-i asa?

  2. Vinovatul principal pentru ororile din PLANDEMIE este subumanul poponar si pedofil al Rahat,spion mossad recrutat tocmai pentru apucaturile sale de curist si ca orice degenerat care „evolueaza” , din mindru tinar bulangiu a ajuns la batrinete un butoi cu osinza mare iubitor de baietei.

    Nu exista alta „rasplata” pentru scursura harabeasca decit PEDEAPSA CAPITALA . El e cel care a bagat in pamint mii de oameni care puteau fi salvati si asta e adevarul : Ii uraste pe romani, pe crestini,pentru ca e in firea psihopatului sa urasca pe cei ce l-au ingrijit, pe cei de la care a primit masa si casa.
    Ca sa-si acopere urmele groaznicelor sale crime, va face si mai multe ; cu speranta ca teroarea si frica pe care le induce vor opri orice rezistenta la adresa lui , subumanul se va deda la si mai mari grozavii.
    Monstrul nu se mai poate opri, a prins gustul singelui si ii place sa aiba puterea de a chinui oameni pina ii termina

    DEMENTUL TREBUIE OPRIT SI VA FI OPRIT CU ORICE PRET.

  3. Sa inceapa cu „protocolul” scremut de bazdagania aia setoasa de dictatura…sa caute in toate spitalele, ca nu degeaba au inlocuit repetentii de la guvernare medicii cu ce le-a ramas printre lipitorii de afise…Se face anul de cand oamenii atinsi de setea de statistici a arafatului incearca sa-si urle durerea si neputinta, numai ca „a patra putere in stat”, „cainele de paza al democratiei” s-a dovedit prea multumita de osul de cauciuc al puterii si si-a abandonat menirea…De un an se moare de covid in Romania…nu de boala, ci de „tratament”…nu e „apartinator” caruia i-a murit cineva in spitalele blestemate cu covid sa nu spuna despre strigatele disperate ale „bolnavilor” (ca nici de asta nu mai suntem siguri) sa fie luati acasa, ca sunt omorati in spitale…toata planeta e lovita de ideologia covidului, dar, nicaieri n-au fost arestati oamenii in spitale, nicaieri n-au fost intubati, bagati la oxigen, sedati cu forta, chiar cand era evident ca n-au nevoie de asta…pente tot a existat o schema de tratatament, pe care doctorii au imbunatatit-o, sau au schimbat-o cand s-a dovedit inutila sau daunatoare…numai la noi, desi s-a renuntat oficial la un tratament care omora oameni , s-a continuat cu obstinatie criminala…ba, in unele cazuri, desi era evident ca oamenii au suferinte anexe, cronice, li s-a oprit medicatia de baza, inlocuind-o cu experimentele scumpe si periculoase, ori, cu paracetamol…nicaieri, ca in Romania, nu se accepta ca odata intubat omul e condamnat la moarte ori, mai rau, la suferinte incalculabile determinate de suprainfectari…Nu cred ca se va rezolva ceva, macar, sa afle si blambecii pandemiei ca in Romania s-a murit de spital, de refuz de spital, de alungare din spital, de arestare in spittal…covidul?! un dettaliu pe care si-au construit cariere politice, averi fara masura si ambitii dictatoriale…Oricum, din asta ies prost (!) tot medicii – dupa ce ni i-a prezentat DNA ca pe coruptii de serviciu, acum aflam ca sunt si criminali…si nici nu stiam catti poliruci medicali (fara drept de parafa, unii) avem…in neostalinism si medicina se invata la locul de munca, ne demonstreaza zilnic asa brancardierul national, cel mai competent dintre medici…hai, ca-i si meritam!

    • Zici ca n-a mers nici la 112?

      • Ce spiritual ești securistule, cum ai lăsat tu oile și ai plecat la oraș să faci labă!?!

  4. De ce nu ati intervenit pana acum, stimata doamna? Informatii din diferite surse aveati( ALDE, SIE, PSD, AUR, PNR, indivizi dubiosi implicati in ”proiectul dvs de tara”); aceste practici se cunosteau,dar erau pe principiul” nu stiu, nu vad, nu ma bag si tac,” dar acum au iesit la suprafata, reflectand atat precaritatea sistemului medical romanesc, cat si lipsa de scrupule a resurselor umane implicate.
    Cand o sa vad o autoritate locala care tine de un stat de drept adevarat fara a fi implicata politic, in genul lui nea’ Spirache din ”Titanic vals” , o sa mai intrevad o speranta de indreptare pentru Romania.Dvs ? Pe ce picior dansati? Pe stangul ? Pe dreptul? ..Pana atunci…..Tot ceea ce intreprindeti are ca rezultat adancirea unei prapastii deja formate in sanul societatii, o dezbinare sociala uriasa, un haos si un faliment national.

  5. […] ”În urma verificării prevederilor legale aplicabile pentru situațiile în care personalul medical recurge la metoda contenționării pacienților agitați/violenți, am constatat că Ordinul Ministrului Sănătății nr. 488/2016 de aprobare a normelor de aplicare a Legii sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 reglementeaza în detaliu contentionarea pacientilor cu afectiuni psihice, respectiv cazurile în care această măsură se aplică, persoana decidentă, durata maximă a măsurii, mijloacele de contenționare, informațiile ce trebuie consemnate în foaia de observație și în Registrul măsurilor de izolare și contenționare.Însă, în cazul pacienților care sunt internați în alte secții decât cele de psihiatrie, nu există o reglementare similară.Astfel, supunem atenției dumneavoastră această situație și vă rugăm să ne comunicați un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel național a contenționării pacienților care sunt internați în alte secții decât cele de psihiatrie și la măsurile care urmează a fi luate pentru adoptarea unei proceduri care să prevadă criteriile în baza cărora se poate dispune contenționarea, durata maximă a acesteia, dispozitivele care pot fi utilizate, intervalul de timp la care trebuie să se verifice starea pacientului contenționat, conduita obligatorie a personalului medical etc” se mai arată în comunicat, relatează inPolitics. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998