CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

P.E. a redeschis petitia jurnalistilor romani privind presa ca amenintare nationala

0 comentarii / 1309 vizualizări / 25 ianuarie 2011

PDL încasează o lovitură la Bruxelles, după ce, azi dimineață, Conferința Președinților a decis redeschiderea discuțiilor pe marginea petițiilor înainte de organismele profesionale ale presei din România cu referire la includerea presei ca amenințare în strategia de apărare.

Reamintim că, la finele anului trecut, Comisia de Petiţii a Parlamentului European a decis închiderea petiţiei prezentate de Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi de Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind împotriva includerii presei ca vulnerabilitate a statului român în Strategia Naţională de Apărare (SNAp). Votul a fost contestat, însă, vehement de toate grupurile politice din parlament, cu excepția popularilor europeni, cei care au și permis, de altfel, pedeliștilor să vicieze voturile printr-o prezență la ședință a unor europarlamentari care nu erau membri ai comisiei amintite.

Ulterior, PNL a făcut o solicitare către Conferinţa Preşedinţilor, organul politic al Parlamentului care asigură o mai bună cooperare între diferitele comisii parlamentare, cerînd redeschiderea cazului, lucru care a fost acceptat azi. Norica Nicolai, europarlamentar PNL, a declarat, pentru Inpolitics, că ”această decizie este o victorie a presei din România și o înfrîngere a regimului de la București după acea manevră jenantă prin care mai mulţi membri PPE din comisie au fost înlocuiţi cu eurodeputaţi români, şi anume opt, pentru a vota în favoarea închiderii acestei petiţii. Să nu uităm și modul nepermis în care eurodeputații PDL au transmis comisiei extrase din dosare aflate în ancheta procurorilor pentru a convinge Bruxellesul că la București presa încearcă să influențeze politica, dar a reușit doar să confirme încălcarea celor mai elementare norme ale statului de drept” mai spune liberala. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998