CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Pactul diavolului

0 comentarii / 1647 vizualizări / 16 decembrie 2012

Cetatenii Romaniei tocmai s-au pronuntat. Si au facut-o fara echivoc. Puterea, intr-o proportie de aproape 70 la suta, a fost incredintata in mana USL. Ceea ce inseamna ca, raspunzand acestei solicitari, partidele care compun aceasta alianta trebuie sa guverneze singure. Si stim cu totii ca a existat si o componenta negativa a votului prin care a fost ales noul Parlament. Mesajul negativ vizeaza indepartarea lui Traian Basescu din zona exercitiului puterii. Orice abatere de la acest contract incheiat cu cetatenii reprezinta o tradare. Orice intelegere cu cei refuzati de electorat, in urma cu cateva zile, inseamna un pact al diavolului. Aviz amatorilor!
Aflam cu surprindere ca a avut loc o intalnire de taina intre Traian Basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu. O intalnire, fie ea si de taina, este fireasca, chiar daca poate starni nedumeriri. Pana si cei mai inversunati adversari politici au datoria ca, in beneficiul comunitatii, sa caute cele mai potrivite solutii pentru a da curs unei schimbari ordonate de electorat. Pentru a produce o schimbare fara costuri prea mari. Si, evident, atunci cand au loc doar tatonari, luari ale pulsului politic, preparative in vederea unor viitoare intelegeri, protagonistii au dreptul la discretie. La intalniri de taina. Cand, insa, s-a batut palma, populatia trebuie sa afle imediat ce si cum. Daca nu cumva chiar cu putin inainte, pentru a-si da acordul sau pentru a-si exprima dezacordul. Altfel, nu este in ordine. Altfel, este o inselatorie.
Dar ce informatii avem, pana in acest moment, legate de o combinatie in trei? Intre Basescu, Ponta si Antonescu. Stim ca o vreme, o zi sau doua, intalnirea a ramas secreta. Mai stim, fara ca vreunul dintre cei trei protagonisti sa fi recunoscut raspicat, ca a fost depasit stadiul unei simple tatonari. Ca s-a discutat concret despre intentiile majoritatii USL. Despre viitoarea Constitutie. Despre alte schimbari, care pot juca un rol urias asupra viitorului romanilor. Daca nu ma insel si daca lucrurile stau asa cum par, atunci ar trebui sa beneficiem de informatii suplimentare. Este datoria elementara a oricaruia dintre cei trei oameni politici. Nu stim daca s-a semnat sau nu un document. Daca da, atunci e grav. Pentru ca, indiferent cum ar arata acel document, el reprezinta o palma pe obrazul romanului, din simplul motiv ca protagonistii si-au luat angajamente reciproce pe seama cetateanului, fara ca cetateanul sa fi fost in prealabil avertizat. Avem, in principiu, doua indicii ca este posibil sa se fi semnat un document si ca este necesara de urgenta o confirmare ori o infirmare a acestei informatii. Primul e ca Traian Basescu umbla neprotocolar cu un document in mana la summitul UE, document pe care i l-a pasat lui Schultz. Iar al doilea indiciu este ca Antonescu a afirmat ca stie ce contine acel document. De unde ar fi putut sti, daca nu ar fi fost un document comun?
Merg cu supozitia atat de departe, incat imi imaginez inca doua lucruri. Si anume ca, in prealabil, a avut loc un aranjament doar in doi. Doar intre Ponta si Basescu. Si abia apoi, usor fortat, a fost pus pe teava si Crin Antonescu. Daca s-a perfectat o intelegere vizand viitoarea Constitutie ori reforma statului, e de rau. Pentru ca deciziile ar trebui sa fie ale natiunii romane. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa:CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998