CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Paleologu isi discrediteaza colegii din Comisia UNESCO

0 comentarii / 2462 vizualizări / 2 septembrie 2013

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii si actual membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, se inscrie in randul agitatorilor pe tema Rosia Montana. Intr-o postare recenta de Facebook, Paleologu sustine ca va fi prezent la protestul Salvati Rosia Montana, punand la indoiala integritatea colegilor sai din comisie, in ceea ce priveste vizita recenta a acestora in fosta comunitate miniera.

“Banuiam din start ca vizita comisiei parlamentare UNESCO la Rosia Montana va fi o cacealma pusa la punct de oficiul de propaganda al Gold Corporation. Din ce citesc in presa inteleg ca vizita a fost mai penibila decit ma asteptam: asta se intimpla cind angajezi actori prosti…”

Interesul parlamentarului pentru subiectul Rosia Montana este unul evident, nu la fel de evident este insa si raspunsul la intrebarea: de ce nu a fost prezent domnul Paleologu in vizita de la Rosia Montana, data fiind calitatea sa de membru al Comisiei insarcinate sa evalueze situatia patrimoniului din Rosia Montana?

In ce masura este justificata reactia sa in absenta unor informatii de actualitate, pe care a refuzat in mod intentionat sa le primeasca pentru ca mai apoi sa judece concluziile colegilor sai? Acestia au decis ca nu exista nicio posibilitate ca Rosia Montana sa fie inclusa pe lista UNESCO, data fiind starea actuala a sit-ului si lipsa de resurse a statului in ceea ce priveste necesitatea unor investitii in reabilitarea si conservarea patrimoniulu local.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998