CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Paleologu, pulverizat de Liiceanu: ”Plin de el, infantil, razgaiat”

10 comentarii / 8377 vizualizări / 3 noiembrie 2019

Theodor Paleologu, candidatul lui Traian Băsescu, e făcut praf și pulbere de un adulator al aceluiași Băsescu, l-am numit pe filozoful Gabriel Liiceanu, care îl înfățișează public, fie și în cuvinte alese, drept un clovn penibil, semidoct care încurcă personaje mitologice, răzgîiat și plin de sine. Mai grav, Liiceanu întărește acuzația lui Barna, conform căreia candidatul PMP ”nu-și mai aparține” și afirmă că acesta face jocuri împotriva intrării liderului USR în turul doi.

”Cum ajunge în fața unui microfon, Paleologu îl beștelește pe Barna. De ce o face? Ce îl mână oare în luptă? L-am auzit recent pe liderul USR la o emisiune TV afirmând că „Paleologu nu-și mai aparține”. Nu a dat detalii. A avut eleganța de a nu răspunde cu aceeași monedă. Așa e. Toader al nostru nu-și mai aparține. Deunăzi l-a transformat pe Andrei Pleșu în agent electoral: fără să-i ceară permisiunea, i-a reprodus poza pe pagina sa de facebook, punând sub ea sloganul „Paleologu președinte”.

Dacă Paleologu nu-și mai aparține, cui aparține el?

Dacă „Paleologu nu-și mai aparține”, atunci cui aparține el? Domnul Barna nu ne-a spus. Singurul răspuns care-mi vine în minte este: unei penibile vanități de copil răzgâiat. În fond, infantilismului lui. L-am auzit cu ani în urmă – revenise în țară dintr-o ambasadă din Danemarca și ne-am întâlnit la nu mai știu ce „masă rotundă” –, afirmând cu o superbie care m-a amuțit: „Eu am stat la masă cu regi și regine”. Asta, credea el, ținea loc de carte de vizită. Păi și Ceaușeștii, mi-a venit să-i spun, au stat la masă cu regina Angliei și asta nu i-a făcut mai breji!

În campania electorală actuală, Toader Paleologu aduce o notă de pitoresc. Seamănă cu un copil care ține morțiș să se joace de-a oamenii mari. Ca să atragă atenția, face giumbușlucuri și-și pierde simțul ridicolului. Având în minte mari topoi literari, își închină campania memoriei tatălui, invocă, încurcându-le între ele, personaje din Iliada, face paradă de citate latinești la care electoratul ar urma să freamăte de emoție, le vorbește românilor despre cultura armelor… E fericit să vorbească și să se vorbească despre el.

Numai că, la capătul acestei comedii, tânărul acesta îmbolnăvit de sine însuși și amețit de fervoarea jocului în care s-a pomenit figurant, ar putea să realizeze ce rău i-a făcut României, netezindu-i, cu cele câteva viitoare procente ale sale, drumul către turul al doilea inomabilei Dăncilă” scrie Liiceanu pe contributors.ro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Ride ciob de oala sparta!

 2. “În țara asta prefăcută, rahații scriu în loc să pută.”

 3. Candidatul lui Baseku e candidatul SEku. Un jeg…

 4. Cred ca dl. Liiceanu e gelos ca nu a fost desemnat dumnealui, dupa atita devotament, candidat al basescului…Urat mai imbatranesc unii, si nici nu-si dau seama cum incep sa li se vada toate defectele de caracter; principalul defect al dlui Paleologu pare sa fie tineretea, ceva ce dlui Liiceanu nu i se mai poate intimpla, deci intra in zona iremediabilului. Neplacut personaj a devenit, din pacate, in ultimul timp.

 5. Liiceanu are dreptate, de aceasta data. Nu discutam despre persoana sa ci despre Paleologlu. Asta sustine sus si tare ca lui nu-I trebuieste nicio functie publica, ca e mare conferentiar cu mii de cursanti (nu studenti!). „Uita” sa ne spuna ca a fost ambassador, ministru sau secretar de stat, ca a mai candidat la primaria sectorului 1, intr-un cuvant ca ii place mult mierea. O sa mai auzim de acest Paleologu, romanii ii numesc jigodii pe cei peste masura de ipocriti, chiar prinsi cu rata-n gura

  • Esti cam bou.

 6. Nu sunt de acord cu opinia d-nului Liiceanu, pare facuta la comandă.

 7. E GELOS LIGHEANU ,PALEOLOGUL I-A LUAT FATA ,DE CATE ORI APARE UN TANAR FILOZOF ,GIOARSA ASATA SECURISTA CARE A FURAT EDITURA POLITICA,FACE SPUME TOT STOFAQ DE TARAN DIN CARACAL

 8. IN timp ce tatal Dl Palologu suferea in puscariile comuniste ,liiceanu il elogia pe Ceusescu ,la editura Politica.Hertaq Muller l-a facut las ,iar acum acest batranel mediocru ,tarcovnicul lui Noica ,se da mare anticomunist .Petrov ia daruit multe sinecuri si avantaje,acestui fifizon parvenit dar nu comenteaza nimeni.

 9. Domnul Liiceanu îmbătrânește urât. Priviți-i gura! Pare o fiară gata să sfâșie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998