CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Paleologu: UE e un pigmeu politic in criza profunda. Bine ca nu suntem in Schengen

7 comentarii / 3435 vizualizări / 23 septembrie 2019

Candidatul prezidențial al PMP, Theodor Paleologu, sare la gîtul Uniunii Europene, pe care o acuză că e ”un pigmeu politic” și susține că neapartenența la spațiul Schengen prezintă avantaje, pentru că a ferit România de valurile de imigranți.

”Politica externă a Uniunii Europene nu este unitară, există prea multe orgolii și egoisme din partea statelor membre. Din aceste motiv, deși este un colos economic, UE este un pigmeu politic pe scena internațională”, spune, la RFI, Theodor Paleologu.

”UE este într-o criză profundă, trebuie să o recunoaștem cu toții. Unul dintre motive îl reprezintă criza migrației, iar din acest punct de vedere nu se face destul. De exemplu, serviciile de informații europene, ale statelor membre, care sunt foarte profesioniste, ar fi putut face mult mai mult pentru distrugerea rețelelor de traficanți…” afirmă acesta.
În privința apartenenței la Spațiul Schengen, Paleologu spune că lucrurile trebuie explicate mai bine, pentru că există dezavantaje, dar și avantaje: ”Nu trebuie să uităm că România a fost ocolită de acel val imens de imigranți tocmai pentru că nu face parte din Spațiul Schengen”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Aprecieri corecte, de bun simt.

    P.S. De ce s-o fi incurcat Paleologu cu Basescu?

  2. Ce stie toata lumea ne prezinta, alt pigmeu, ca fiind cacat de mintea sa! Uita sa ne spuna ca de aceea este si d-na Kövesi intr-o pozitie pe care nu o merita absolut deloc.

  3. Acum o saptamana spunea ca trebuie sa tinem cont de decizia politica a UE in privinta mutarii ambasadei de la Tel Aviv si il ataca pe Mircea Diaconu pe acest subiect. Acum vine si afirma ceva contrar acelui principiu si spune ca UE este un pigmeu politic !!! Ce sa mai creada romanii !?

  4. Pariu ca daca ar ajunge presedinte ar dubla cota de imigranti alocata noua? Asa fac toti fraierii care iau lumina (nu spun o sug) de la mUE sau de la Gostatele Uimite ale Americii!

  5. Are dreptate cu neintrarea in spatiul Schengen.. Dar si mai multe avantaje ar avea Romania daca ar iesi din aceasta cloaca, numita UE.

  6. Paleologu are dreptate!In acest moment, spatiul Schengen nu constituie un avantaj pentru Romania.Singura problema este la transportul de marfuri (granitele cu Ungaria si Bulgaria) , dar lucrurile se pot rezolva prim masuri organizatorice bilaterale…

  7. Cand vad cum spun unii ca nu trebuie sa intram in Shengen ! ca are dreptate Palelologul !! ca……UE si alte chestii, asi fi curios sa stiu daca ei au iesit vreodata din tara ? De exemplu sa plece cu avionul din Germania si sa fie inghesuiti inainte de imbarcare intr-un spatiu de 5 pe 5 metri si luati la puricat ca cei care vin din Africa ! sau sa stea vara in granita la greci la cozi kilometrice cu masina dupa ce au sofat 7-8 ore !!??

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998