CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Palma pe obraz: cum a umilit un fesenist notoriu liberalii, taranistii si societatea civila

0 comentarii / 1932 vizualizări / 20 februarie 2010

Preşedintele Traian Băsescu l-a vizitat la spital, azi, pe cantautorul Cristian Paţurcă (foto), alături de care a stat aproape o oră. Vizita sa a survenit la cîteva ore după ce ”Evenimentul zilei” a publicat un mare articol despre drama artistului, care a ajuns în mizerie și e afectat de boli severe.

Paţurcă se află internat la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, suferind de o afecţiune cronică. ”Îi mulţumesc şefului statului atât pentru vizită, cât şi pentru sprijinul acordat colegului meu Cristi Paţurcă”, a afirmat Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, pentru Agerpres. La rândul său, Cristian Paţurcă a declarat că a primit asigurări de la şeful statului că îl va sprijini în orice moment. ”Preşedintele mi-a promis sprijin în orice moment şi pentru aceasta îi mulţumesc foarte mult”, a spus Paţurcă. Cu prilejui vizitei sale la spital, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit şi cu o delegaţie a Asociaţiei 21 Decembrie, aflată alături de cantautor. Conform celor afirmate de Gabriel Hîrtopanu, vicepreşedintele asociaţiei, discuţia a fost extrem de prietenoasă, iar şeful statului şi-a manifestat încă odată simpatia faţă de demersurile şi acţiunile membrilor Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Marea întrebare: de ce la căpătîiul lui Pațurcă s-a aflat azi Băsescu, un fesenist notoriu în 1990, aflat în tabăra împotriva căreia lupta ”golanul” Pațurcă și nu Emil Constantinescu, principalul beneficiar al campaniei celor din Piața Universității, Dinu Patriciu, care s-a aflat și el în piață, mai înainte de a face cîteva miliarde, foști țărăniști, liberali sau social-democrați grupați azi în PSD? De ce nu s-au aflat reprezentanții societății civile din acei ani, unii foarte bogați și în funcții înalte astăzi, pentru a-i aduce o măruntă alinare tînărului rebel de odinioară care cînta ”Mai bine mort decît comunist”? O întrebare fără răspuns, deocamdată, care ar trebui să dea de gîndit…(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998