CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Panglica si pasajul

0 comentarii / 1413 vizualizări / 19 iunie 2011

Curata nebunie. Avem cea mai impresionanta constructie din ultimii 20 de ani. Si cea mai scumpa. O podoaba pentru Bucuresti. O binefacere pentru bucuresteni. Se numeste Pasajul Basarab. Inceput de domnul Traian Basescu, pe vremea cand era primar general al Capitalei. Continuat pe mana domnului Adriean Videanu, in mandatul sau de primar. Si terminat de doctorul Sorin Oprescu zilele trecute. Dar de ce e o nebunie? Pentru ca si pasajul, ca tot ce ni se intampla in Romania, a iscat un scandal. Un scandal cat pasajul.
Doctorul Sorin Oprescu s-a straduit sa termine pasajul. Cei care au haz afirma chiar ca l-a terminat de mai multe ori. Pentru ca de mai multe ori a anuntat un termen pentru darea sa in functiune. Si nu a reusit sa se tina decat de ultimul termen. In fine, dupa ce a fost dat in folosinta, mai intai pietonala si apoi oferit automobilistilor, ne trezim, pe neasteptate, ca nu mai stim daca avem sau nu un Pasaj Basarab.
De ce? Pentru ca Inspectoratul de Stat in Constructii reclama faptul ca nu si-a dat avizul. Daca Inspectoratul nu-si da avizul pentru o constructie, constructia exista sau nu exista? In fapt, exista. In drept, nu. Pentru ca, in conformitate cu legea, ceea ce nu are aviz nu are drept de folosinta. Si, totusi, pasajul functioneaza. Asa cum poate, intr-o buna zi, vor functiona si faimoasele sosele suspendate ale doctorului Oprescu, fie si in fapt, daca nu si in drept. Dar de ce nu exista avizul? Pai, spune doctorul Oprescu, ca inca nici nu l-a solicitat. Si de ce nu l-a solicitat? Pentru ca inca mai exista cateva lucrari de finalizat. Iata, asadar, cum un pasaj exista si este dat in functiune, desi formal el nu exista. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998