CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Panică la Tirana după dezvăluirile din România: premierul angajează un gigant american al consultanței

0 comentarii / 1937 vizualizări / 16 iunie 2024

Lun trecută, în presa din România au apărut informații legate de conexiunile premierului albanez Edi Rama cu generalul Florian Coldea, iar dezvăluirile au început să vină în avalanșă, incluzînd referiri la trafic de droguri șamd. Coincidență sau ba, la scurt timp după ce au bubuit respectivele informații, preluate generos și de presa albaneză, premierul Edi Rama a dispus angajarea în regim de urgență și fră licitație a unui gigant mondial al consultanței, Boston Consulting Group, unul dintre cei trei mari jucători planetari în domeniu, alături de McKinsey și Bain.

 

Pe 29 mai, premierul albanez a semnat, astfel, o decizie pentru autorizarea ministrului Justiției și a ministrului Administrației publice să negocieze direct cu firma americană Boston International Group un contract pentru furnizarea de servicii de consultanță, în scopul indentificării mecanismelor eficiente de combatere a corupției și a utilizării inteligenței artificiale în acest scop. Decizia, relatată abia azi în presa albaneză, a intrat în vigoare imediat și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Fostul președinte albanez Sali Berisha a scris azi pe Facebook, citînd-o pe responsabila cu anticorupția din partidul său, Genta Vangjeli, că Edi Rama ”a semnat contractul cu Boston Consulting Group pentru a-și consolida puterea, nu pentru a lupta împotriva corupției, așa cum pretinde.” (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998