CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Papa Francisc – martelat de Deutsche Welle: Un marxist care s-a caciulit in fata lui Putin

6 comentarii / 6708 vizualizări / 5 mai 2022

Siteul german Deutsche Welle îl critică extrem de sever pe Papa Francisc, personaj ”cu instinct marxist” influențat de KGB, după ce acesta a sugerat într-un interviu dat presei italiene că NATO ar provocat Rusia, prin ”lătratul” său, să invadeze Ucraina.

DW se arată din capul locului revoltată de ceea ce numește ”Căciulirea Papei în fața propagandei Rusiei, căreia-i concede ”posibilitatea” de a avea dreptate că NATO a încolțit-o. Și că NATO, în viziunea liderului de la Vatican, ar fi putut constitui mobilul declanșării invaziei ruse în Ucraina?”

”Papa se crede infailibil. Că așa zice dogma Bisericii Catolice. Și instinctul său marxist, de teolog al eliberării, doctrină asiduu răspândită de KGB în America Latină și în Argentina sa natală, în anii 70, 80, pe când Vladimir Putin era rezidentul KGB din Dresda, iar Jorge Mario Bergoglio, actualul Papă Francisc, era un cleric iezuit, de stânga, argentinian. Care nu și-a riscat însă existența, criticând pe față atrocitățile comise în studențime de junta militară argentiniană, cum au făcut alții, atunci.
N-a fost singura lui eroare. Să fie acest Papă insensibil la atrocități? Cele comise de islamiști față de creștini, evrei și musulmani, sau față de oameni de alte credințe pe tot globul, l-au lăsat, parcă, relativ rece, judecând după raritatea reacțiilor sale adecvate la fapte care au revoltat o lume întreagă.

Acum, că se cere stăruitor la conversații cu tiranul totalitar, asasin în masă, care este Vladimir Putin, dar nu i se deschide ușa Kremlinului, Papa a preluat și a colportat fără jenă laitmotivul propagandei și dezinformării din spatele războiului psihologic al Rusiei. Care pretinde, fals, că Rusia ar fi fost nevoită să-și declanșeze războiul din Ucraina, pentru că ar fi fost ”încolțită” de NATO” mai arată DW.

”Papa ar fi trebuit să știe că e bine să fie cu mai mare băgare de seamă cu privire la sine, la vorbe și realități. El e șeful și moștenitorul unei instituții care n-a avut întotdeauna o relație simplă, univocă și curată cu adevărul. Vechea inchiziție mai există, la Vatican. ”Sfântul Oficiu” se numește azi ”Congregația pentru Doctrina Credinței”. Influența ei continuă să fie considerabilă, judecând după ispita aparent irezistibilă pe care cenzura pare s-o exercite asupra unora din mai-marii occidentali” conchide DW. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Adevărul supăra! Și mai ales când vine de la cineva care pana acu.m câteva luni a stat capra în fata jegoșilor care ne conduc!
  Plus ca sașii lui kwj sunt cam contra catolicilor din cauza colicilor produși de penisurile pe care le iau fără număr în popou!

 2. „pe când Vladimir Putin era rezidentul KGB din Dresda”…cred ca au anulat tot discursul cu „aceste cuvinte care ne doare”…e o coprolalie tot discursul asta, daca DW avea un strop de independenta editoriala s-ar fi gasit un cap limpede sa le arate cate aberatii, dar si adevaruri care se intorc impotriva lor au scris…Doar propaganda care-i confirma spusele papei…Si foarte stalinist – progresist, adica ateu needucat autorul…pai, sa-l acuzi pe papa de caciuleala cand face demersuri pacifiste?! Ce altceva ar fi trebuit sa faca, sa-l infiereze pe Putin cu manie capitalista, sa trimita rachete Ucrainei, cam cum ar vedea progresistii DW demersurile crestine…o fi fost crestineste cand papa (ala de-atunci) a simpatizat cu Hitler si l-a sustinut si pentru ca, totusi, vestul l-a sustinut?! Ma cam enerveaza progresistii astia de ziua enspea care stiu ei cum e crestineste, cum e sa te rogi cu bisericile inchise, cum ar fi sustinut Iisus NATO si vaccinarea obligatorie…Si cum se ia KGB-ismul numai la cine vrea DW, cum raman nemtii curati si uscati in ciuda rezidentei lui Putin in plina vigoare sovietica) la Drezda, cum nu-i atinge pe ei putinismul nici cand se „caciulesc” la productia ruseasca de gaze pe care le comercializeaza la pret de specula in fostul CAER, cum isi negociaza ei toate avantajele cu KGB-ul fara sa fie atinsi nici de-o boare a crivatului rusesc..
  P.S. Papa Francisc trebuie sa-si poarte pacatul progresismului manifest si discursurile derutante despre politica internationala…poate si felul in care a aterizat pe scaun inainte de stingerea naturala a predecesorului, dar, crestinismul e chiar religia pacii si capii bisericilor crestine trebuie sa „se caciuleasca” oricat pana la incetarea pierderilor de vieti…atat!

 3. DW este un post al propagandei corecte politic. Cu alte cuvinte asta e agenda gândirii unice, te-ai abătut ? te desființăm. In definit Papa nici n-a spus mare lucru, numai că a îndrăznit să-si spuna o părere cu care acești inchizitori întâmplător nu sunt de acord.

  • Și copiii omorâți de Putin tot corecți politic sunt, nu? Fugi repede și ia-ți rublele, ți-ai binemeritat tainul pe ziua de azi.

 4. DW poate să predice oricât. Poziția Papei a fost clară și a lovit extrem de dur în propaganda vestului și a Ucrainei.

 5. Cand presa il ataca pe Papa, e semn ca a spus adevarul.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998