CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Papa în conflict cu Beijingul: chinezii au instalat un episcop nerecunoscut de Vatican

3 comentarii / 1988 vizualizări / 26 noiembrie 2022

Papa Francisc critică instalarea unui episcop chinez într-o dieceză nerecunoscută de Vatican, Sfântul Scaun exprimîndu-și într-un comunicat de presă ”uimirea și întristarea” pentru decizia chinezilor. Sf.Scaun amintește că aceasta încalcă, practic, ”Acordul provizoriu privind numirea episcopilor” din 2018, acord reînnoit în 22 octombrie 2022.

Sfântul Scaun a luat act cu surprindere și întristare de știrea privind ”ceremonia de instalare”, care a avut loc în 24 noiembrie a.c. la Nanchang, a monseniorului Giovanni Peng Weizhao, episcop de Yujiang (Provincia de Jiangxi) ca ”episcop auxiliar de Jiangxi”, o dieceză nerecunoscută de Sfântul Scaun, relatează Vaticannews.
Ceremonia nu s-a desfășurat în conformitate cu spiritul de dialog existent între partea vaticană și partea chineză; mai mult, recunoașterea civilă a monseniorului Peng a fost precedată, potrivit știrilor primite, de lungi și apăsătoare presiuni din partea autorităților civile, mai acuză Vaticanul
Sfântul Scaun – se spune la finalul comunicatului – își exprimă urarea ca astfel de episoade să nu se repete, rămâne în așteptarea oportunelor comunicări în această privință din partea autorităților și își reiterează deplina disponibilitate de a continua dialogul bazat pe respect în cele referitoare la toate chestiunile de interes comun. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. -ce pazeste Pohohaci?

  2. N-am inteles ce treaba mai are Vaticanul cu crestinismul si credinta in Dumnezeu dupa toate porcariile facute in zisa pandemie.Valabil si pentru Prea Ingramaditul din Deal.

  3. N-am inteles ce treaba are Vatican-ul cu Crestinismul cind, a contribuit la instalarea nazismului in Germanis si la scaparea nazistilor fugari din Germania, ajutindu-i sa ajunga in Argentina si alte tari din America Latina !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998