CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Papa si apa

5 comentarii / 3542 vizualizări / 2 iunie 2019

De zile bune, apele fac ravagii în România. Puhoaiele mătură fără milă totul din calea lor, pămînturi, gospodării, mașini, vieți omenești. Vieți de copii, secerate de Ziua Copilului. Rafalele de ploaie mătură și lacrimile necăjiților, cît le-or mai avea. Sute, mii de români sunt la mâna sorții și se întreabă cu groază cît mai ține diluviul. Există și o rază de lumină, însă, în toată nenorocirea: la o distanță confortabilă de dezastru, autoritățile statului român ascultă vrăjite, emoționate, împietrite, mesajele de solidaritate ale Papei Francisc.

Ce ne spune Sfîntul Părinte:

”Duhul Sfânt ne încurajează să ieșim din noi înșine, din blocajele și preocupările noastre egoiste, pentru a ne învăța să privim dincolo de aparențe și a ne dărui posibilitatea de a cuvânta bine despre alții – „a-i binecuvânta” – mai ales despre atâția frați ai noștri rămași singuri în fața intemperiilor, lipsiți poate nu doar de un acoperiș sau de o bucățică de pâine, ci de prietenia și căldura unei comunități care să-i îmbrățișeze, care să-i ocrotească și să-i găzduiască”.

Și ne mai atrage atenția:

”Cu cât o societate se preocupă mai mult de soarta celor mai dezavantajați, cu atât mai mult își dovedește gradul de civilizație”.
”Trebuie să se intensifice colaborarea pozitivă a forțelor politice, economice, sociale și spirituale. Este nevoie ca toți să meargă împreună, să meargă în unitate, și să-și propună ferm să nu renunțe la vocația cea mai nobilă la care statul trebuie să aspire: să se îngrijească de binele comun al poporului său”.

Și ai noștri lideri chiar se îngrijesc.

Președintele Klaus Iohannis nu-și poate rupe o oră din programul papal ca să dea o fugă pînă la locul dezastrului din Prahova – 45 de minute de mers cu antemergători.
Nu ar rupe apele-n două, precum Moise, dar cît de mult ar însemna prezența lui pentru cei deznădăjuiți, ce mesaj cald de solidaritate și de implicare ar transmite.
Nu. Președintele Klaus Iohannis se mulțumește doar să solicite, printr-un comunicat de presă, autorităților responsabile ”să ia toate măsurile pentru a ajuta victimele inundațiilor și să elaboreze strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme”.

Ca să anunțe că face la Cotroceni o comisie electorală doar ca să se asigure că nu va fi furat la prezidențiale, Iohannis a ieșit personal cu anunțul. Pentru viețile distruse ale românilor e suficient un comunicat de trei rînduri.
Premierul Viorica Dăncilă e la fel de implicată: cere Ministerului Afacerilor Interne ”un raport detaliat cu privire la efectele inundaţiilor şi fenomenelor”.
Anul trecut, de bine, de rău, tot mai mergea la inundații; acum nu are timp de mai mult, pentru că trebuie să însoțească, la braț cu președintele, Sfîntul Părinte la Blaj.
Ministrul de Interne va face raportul, dar momentan e ocupată să certe înecații: ”Atenționez încă o dată și rog toți cetățenii să aibă în vedere informațiile transmise și să respecte recomandările autoritățile pentru a evita tragediile precum cele din Prahova. Este foarte important ca cetățenii să urmeze recomandările autoritățile”.
Un alt ministru ține să amintească, cu satisfacție parcă, de cîte ori a cerut reducerea emisiilor de carbon, urgentarea colectării selective a deșeurilor etc ca măsuri de prevenire a unor asemenea fenomene tragice.
Proaspătul europarlamentar Dacian Cioloș, viitor președinte, zic unii, e ocupat cu Maratonul Sibiului, neimpresionat că puhoaiele au inundat chiar comuna sa natală, Pericei, Sălaj.

Una peste alta, clasa politică, de la stînga la dreapta, e atît de pătrunsă de mesajele înălțătoare ale Papei privind solidaritatea umană, că, ascultîndu-le, nu s-ar mai mișca din sfintele scaune de sub fund. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: spynews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. „Puturosu de la Cotroceni”.

 2. Puturosu de la Cotroceni si sinistra(ta) sa sotie.

 3. Nefastele evenimente din ultima saptamana au reprezentat pentru poporul nostru rezultatul unor lovituri parsive, bine planificate de catre alogeni, prin instrumentele specifice, minciuna si viclenie, manipulare si control, manipulare prin massmedia aflata in mana lor si prin controlul sistemului digital informatic aflat de asemenea in mana lor, datorita ocuparii institutiilor statului de catre alogeni ca lupii la oi !
  Astfel, cum putem explica manipularea si controlul asa ziselor „alegeri” libere care da castig numai partidelor antinationale, in frunte cu „ungurii” din Teleorman si Olt?
  Cum putem explica „profetia” ambasadei danemarcei, referitor la exact ceea ce controleaza alogenii prin manipulare in mass media lor si prin tastatura calculatorului : zisele „alegeri” de duminica, cu soare pentru ei, adica cu victorie si „justitia independenta” de luni, cu racoare pentru cei care indraznesc sa ridice capul din jug !
  Cum putem explica atitudinea parghiei de manipulare massmedia, aflata in mana alogenilor, care ne-a intoxicat pur si simplu in aceste triste zile, cu o propaganda desantata fara limite, pentru imperialismul papistas aservit total globalismului anticrestin antinational si antiuman iudeomasonic, care promoveaza amestecarea babilonica a neamurilor, migratia planificata, pentru a produce haos, „crize”, necesare „elitelor” pentru transformarea popoarelor in populatii, pentru impunerea pacatului, a viciilor, ca norma de viata in numele perfid al politicii „corecte” si a statului de „drept”, in contrast cu atitudinea massmediei profund ostila de zi cu zi, de 30 de ani, fata de Biserica Ortodoxa, temelia neamului, Maica neamului nostru dupa cum spunea marele patriot nationalist Mihai Eminescu!
  Si mai debiteaza alogenii cu zisul „vot” electronic !
  Pai, daca acum sant in stare din tastatura calculatorului, sa intoarca votul in favoarea lor, cu votul fizic pe hartie, cu procese verbale pe hartie, unde teoretic ar mai exista o urma, ar putea verifica cineva, dar atunci cand votul este total virtual(si cu viteza 5g), prin sistemul informatic aflat in mana lor, cu tot cu urme…ce va fi ???!!!
  Referitor la intoxicarea din aceste zile cu imperialismul papistas care a infipt ca un spin in Transilvania, in poporul nostru, asa zisa strutocamila numita „biserica” greco-catolica, care e de fapt romano-catolica in toata regula, de ce oare submineaza si abuzeaza de buna incredere afisand de fatada imaginea ortodocsilor, vesminte, ritual…??? Nu pentru a insela? Nu pentru a corupe buna credinta a ortodocsilor, nu pentru a face dezbinare in popor,(asa cum au facut in Transilvania incepand cu 1700, cand au inselat mii de români, eliminand pe cei care s-au opus, distrugand sute de biserici si manastiri cu tunul) aducand influenta materialismului occidental, a ateismului a sectarismului si globalismului babilonic iudeomasonic care ne impune pacatul ca norma de viata, sodomisti homosexuali, lacomie, droguri, desfrau, individualism, mandrie diabolica… pentru a ajunge impreuna in iad pe drumul lor, asa cum vor ei, cu „valorile” lor ???

 4. „Cu cât o societate se preocupă mai mult de soarta celor mai dezavantajați, cu atât mai mult își dovedește gradul de civilizație”. Ce vreti mai mult pentru a-i cataloga pe cei care toata ziua urla despre „asistatii sociali” fara dinti, simpatizanti/votanti PSD???O definitie mai buna nici ca putea fi data.

  • În România cei mai dezavantajați se consideră clasă medie și votează dreapta. :))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998