CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Parchetul a închis dosarul de plagiat al lui Ciucă. Liber la verificarea tezei

0 comentarii / 2435 vizualizări / 6 aprilie 2023

UNAP poate să îi verifice teza de doctorat lui dr. Ciucă, la fel cum UBB i-a verificat teza lui dr. Bode, după ce dosarul penal în care premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autor în teza sa de doctorat a fost închis de Parchetul General pe 15 martie 2023, anunță ziarista Emilia Șercan pe Facebook.

”Procurorul Mihaiela Iorga Moraru, care a preluat în decembrie dosarul de la procurorul Dragoș Cojocariu, pensionat în decembrie 2022, a constatat că fapta principală de care Nicolae Ciucă a fost acuzat – încălcare a dreptului de proprietate privată – era prescrisă încă din 2008, lucru pe care l-am semnalat încă din februarie anul trecut.
Singura consecință a deschiderii acestui dosar penal pentru o faptă demult prescrisă a fost că nici CNATDCU și nici Comisia de Etică a UNAP i-au putut analiza teza lui dr. Ciucă întrucât procurorul Dragoș Cojocariu a ridicat de la sediile celor două instituții toate documentele legate de teza premierului, atât în original, cât și în copie.
Dr. Ciucă a fost acuzat de o a doua infracțiune, cea de uz de fals în formă continuată – despre a cărei existență nu s-a știut până astăzi. În acest caz, procurorul a constatat că fapta nu există.
Mingea este acum la UNAP, universitatea care i-a dat lui dr. Ciucă titlul de doctor în 2003” mai scrie Șercan. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998