CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Partidul cu lider judecat pentru coruptie trimbiteaza reforma morala in politica

1 comentariu / 4716 vizualizări / 26 septembrie 2017

PNL tace în opoziție de ai crede că a migrat peste hotare, dar și cînd deschide gura, o face într-un stil greu de definit. Recentele evenimente din PSD, spre exemplu, au generat reacții dure ale liderilor liberali pe tema moralei în politică, uitînd că au un președinte care poate merge în cîteva săptămîni direct la pușcărie, pentru corupție.

Senatorul PNL Costel Șoptică, bunăoară, afirmă că miniștrii Shhaideh și Plumb trebuie să demisioneze din funcție, deși le recunoaște prezumția de nevinovăție, pe motiv de culpă morală.

”Într-o ţară normală, cu democraţie adevărată, nimeni nu are dreptul să judece nicio persoană până la o eventuală stabilire definitivă a comiterii unei infracţiuni. Sunt total de acord, şi susţin această ipoteză! În cazul celor doi miniştri PSD, vorbim însă despre o culpă morală! Chiar dacă punerea sub acuzare nu reprezintă certificarea vreunei vinovăţii a celor două doamne ministru, din punct de vedere etic consider că se impunea demisia sau demiterea acestora” susține senatorul, într-o declarație publică.

La rîndul său, liderul PNL București, Cristian Bușoi acuză PSD de sprijinirea politică a unor miniștri ”despre care există suspiciuni în Justiție”.
”PSD transformă, din nou, majoritatea parlamentară și guvernarea în scut pentru apărarea unor persoane care ar trebui simplu să-și lămurească nevinovăția în fața judecătorilor”, afirmă Bușoi într-un comunicat transmis, azi Agerpres.
Cum se știe, dar uită liberalii, președintele PNL, Ludovic Orban, ales cu o largă majoritate la congresul din vară, este trimis în judecată de DNA pentru corupție și are termen luna viitoare. O eventuală condamnare îl va trimite la pușcărie direct din fotoliul de președinte al partidului, o situație fără precedent, practic, la noi. (B.I.)

foto: Adevarul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Sursa: InPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998