CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Partidul gay

0 comentarii / 1688 vizualizări / 2 octombrie 2011

Atunci cand o comunitate incearca sa-si aprere drepturile si nu reuseste sa o faca prin intermediul asociatiilor civice, tendinta fireasca este sa se transforme in partid. Pentru a-si atinge obiectivele utilizand tribuna Parlamentului, posibilitatea de a legifera. Iata ca, din aceasta perspectiva, am asistat, la finalul saptamanaii, la un fenomen interesant. Romii si-au facut partid politic. De ce nu ar proceda la fel si comunitatea gay din Romania?
In plina criza mondiala, in care Europa suporta unda de soc, actioneaza din pacate un fel de supapa care elibereaza energiile rele. Asa cum s-a intamplat de multe ori, de prea multe ori, in istorie. Supapa se numeste intoleranta, violenta, rasism. Democratiile occidentale incep sa arate din ce in ce mai acuzator cu degetul spre rromi. Ca si cand numai rromii cersesc. Ca si cand numai rromii fura din magazine, ataca si prada. Si, ca urmare a acestui asalt mediatic si propagandistic, apar reactiile colective. Indreptate impotriva acestei comunitati. Si fiindca cei mai multi rromi vin din Romania si Bulgaria, sunt puse aceste state la zidul infamiei, ridicat in inima Europei. Dupa care apar reactii chiar in tarile respective. A inceput in Bulgaria si se propaga si in Romania. Reactii violente si rasiste impotriva rromilor.
Si iata ca rromii se apara. Si-au facut partid politic. Daca se vor lua in serios, atunci vor strange indiscutabil mult mai multe voturi decat UDMR cu partidul lui Lazlo Tokes la un loc. Iar daca rromii vor intra in Alba ca Zapada si vor deveni populari, s-ar putea sa ajunga la putere. Alaturi de PD-L, de Dan Diaconescu PP si de gradatii de la UNPR.
Dar comunitatea gay? De cate ori demonstreaza pentru a reclama o serie de drepturi, consacrate, de altfel, in cele mai multe state europene, impotriva lor sunt puse la cale contrademonstratii. Nu au reusit sa-si atinga niciun obiectiv in Romania. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998