CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9543 RON DOWN | 1 USD = 4.6181 RON DOWN | 1 GBP = 5.7545 RON DOWN

Partidul International Liberal: cum l-a omagiat Orban pe Napoleon al treilea, dar a uitat unionistii romani

3 comentarii / 2696 vizualizări / 25 ianuarie 2021

Discursul rostit ieri de liderul PNL, fostul premier Ludovic Orban, la Focșani, cu prilejul aniversării Unirii Principatelor Române, marchează o premieră: nu au mai fost pomeniți unioniștii care s-au luptat pentru nașterea României, ci s-a sărit direct la cancelariile europene și la Napoleon al treilea.

”Acest gest istoric spectaculos şi puţin aşteptat în cancelariile europene până la urmă a fost desăvârşit cu sprijinul unei părţi din marile puteri, în special cu sprijinul Împăratului Franţei, Napoleon al treilea. În mod evident, acest sprijin a fost necesar şi în general acest sprijin continuă să fie necesar pentru România, pentru obiectivele fundamentale pe care le are de atins” a declamat Ludovic Orban.

Nimeni nu contestă rolul imens jucat de marile puteri ori de Napoleon al treilea în nașterea României moderne.

E trist, totuși, că excepție făcînd norocosul Cuza, liderul Partidului NAȚIONAL Liberal (s.n.) a uitat să pomenească măcar un singur nume de patriot român dintre cei care au luptat ani buni pentru Unire, de la Kogălniceanu și Costache Negri la Vasile Alecsandri, Vasile Mălinescu, Anastase Panu, Ion Heliade Rădulescu, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu, Alexandru Hurmuzachi, fraţii Golescu, Ion şi Dimitrie Brătianu, Christian Tell, Gheorghe Magheru ori legendarul Moș Ion Roată.

Anul trecut, în mesajul de pe 24 ianuarie, Orban a omis, la fel, pomenirea vreunui nume de artizan român al Unirii, vorbind, în schimb de NATO și de ”marea familie europeană”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Inainte de discurs mascariciului asta penal, fiind si in zona viniviticola, trebuia sa i se ia alcoolemia!

  2. Dle. Iacob
    E vorba de Shica Mandolina, baiat de militian ungur nu de urmasul Bratienilor

  3. Ar trebui ca in primul rand sa ne iubim tara noi,romanii, apoi sa cerem strainilor aciuiati pe aici sa o faca.Atata vreme cat Romania a ajuns sa fie condusa de un german ,un arab si cativa unguri e numai vina romanilor.Restul sunt vorbe goale.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998