CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Partidul jolly joker

0 comentarii / 2330 vizualizări / 9 octombrie 2011

La unison, analistii politici dar si politicienii insisi au ajuns la concluzia ca Partidul Popular al lui Dan Diaconescu s-a dus cu arme si bagaje langa Alba ca Zapada. Ca, prin urmare, in curand se va oficializa apartenenta sa la faimoasa Miscare Populara, conceputa la Cotroceni si inscrisa in circulatie chiar de catre fiica Presedintelui. Eu unul am devenit ceva mai circumspect. Cred ca nu este exclus si un alt deznodamant. Dan Diaconescu este mai putin previzibil decat pare. Partidul sau poate deveni un jolly joker.
Sa raspundem mai intai la o intrebare. Cine se duce la Dan Diaconescu? Cine sunt cei care, pana una alta, masurati de ultimele cercetari de piata, reprezinta cei 10 la suta din electorat? Raspunsul la intrebare ni-l dau tot cercetarile de piata. Sunt persoane de toate varstele dar cu o pondere importanta de tineri, recrutati, evident, cu prioritate dintre telespectatorii OTV. Nu beneficiaza de prea multa instructie, sunt oameni, in general, sarmani, de la periferia societatii, cu inclinatii foarte de stanga. Si asta in ciuda faptului ca noul lider de partid le administreaza un ghiveci de mesaje, din care nu lipsesc nici cele de dreapta.
Electoratul sau este alcatuit din admiratorii vedetei de televiziune care se numeste Dan Diaconescu si care, pana si dusmanii trebuie sa recunoasca, munceste, de multi ani, circa 8 ore pentru a-si realiza programele. Cunoscutul ziarist a devenit un patron controversat de trust media, un fel de mogul, pe care l-a luat in vizor DNA, asa cum a facut si cu ceilalti moguli care nu erau pe placul Presedintelui Traian Basescu. Ba a mai stat si dupa gratii, ceea ce nu a facut decat sa-i creasca popularitatea. Exista fel de fel de istorii si scenarii, despre care se spune ca s-ar fi petrecut in aceasta perioada de detentie. O fi fost el atunci determinat sa joace dupa cum ii canta Traian Basescu? Da sau nu? (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998