CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Partidul lui Basescu cere vinzarea Tarom

7 comentarii / 6423 vizualizări / 27 octombrie 2019

PMP solicită viitorului guvern vînzarea companiei naționale Tarom, pe motiv că aceasta are pierderi și răspunde la comenzi politice, plus că înstrăinarea ei ”nu ar fi vreo mare pagubă-n cer” și ”s-ar putea cîștiga o sumă destul de frumoasă la buget”.

Solicitarea a fost făcută în parlament prin deputatul Costin Moise, care a declarat: „Pentru că tentaţia corupţiei este prea mare, pentru că statul a dovedit că este un prost manager, pentru că această companie a dovedit că nu se poate adapta noilor realităţi ale pieţei economice, pentru că guvernanţa corporativă nu a funcţionat, pentru că politizarea este o realitate pe care nu o poate nega nimeni, guvernul viitor are datoria să analizeze inclusiv posibilitatea unei eventuale privatizări a TAROM. Pe de o parte, având în vedere flota destul de numeroasă, s-ar putea câştiga o sumă destul de frumoasă la bugetul de stat. Pe de altă parte, la nivel minimal, nu ar mai exista pierderile actuale. Să nu mai vorbim despre faptul că, spre deosebire de realităţile dinainte de intrarea României în UE, nu se pune problema să nu existe suficiente companii care să asigure concurenţa pe piaţă şi preţuri competitive.
Tendinţa privatizărilor sau falimentelor companiilor aeriene deţinute de stat nu este deloc nouă. Prin această experienţă au trecut sau trec TAP Portugal, LOT Polish Airlines, Malev, Scandinavian Airlines System – SAS, compania naţională a ţărilor Danemarca, Suedia şi Norvegia, Aer Lingus, Irlanda, şi CSA Czech Airlines. Privatizarea TAROM nu ar fi, deci, nici unicat şi nici vreo mare pagubă în cer!” mai spune deputatul PML. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Tot ce este averea statului roman va fi inhatat de pradatorii hamesiti. Au vandut flota cu un dolar vaporul, vor lichida si Taromul pe nimic.
  P.S. Dupa privatizarea Tarom, va urma privatizarea spitalelor si a SMURD-ului. Uraaaa, am invins, vor striga cei de la #rezist.

 2. Taromul e ineficient nu pentru ca-i administrat de stat, ci pentru ca-s fel de fel de incompetenti printre manageri, dincolo de clientela politica. O sa urmeze Hidroelectrica, sistemul public de sanatate, posta si cfr. Polarizarea sociala se va dubla, iar Romania o sa aiba o populatie de 8 milioane de locuitori peste 20 de ani. Evident, cui trebuie sa-i pese, nu-i pasa. De asta astept momentul cand multinationalele, adica statele care le gireaza politic, or sa intre cu bocancii peste firmele securitatii din Romania. Tovarasii or sa se agite teribil atunci, dar va fi prea tarziu!

 3. Nu chiar tot dg de la Tarom au fost incompetenți! La Tarom e corupția generalizată de zeci de ani! Unii mai șmecheri au luat caimacul și au înființat companii private! Iar Hoții (Z) au rămas in interior și controlează “Yeld” managementul! Știați ca Tarom este “predat” de zeci de ani la companiile de turism care controlează vânzările de bilete la Tarom și stabilesc prețurile de vânzare și influentează negativ load factorul? Happy …..? Nu suntem Fericiți , era doar începutul de brand al unui corupt , fost director general Tarom care a spoliat compania de stat zeci de ani …….De……de…….

 4. @ Păi ce bă, a înființat Băsescu compania aviatică Tarom, ca să ceară „moștenitorii politici” vânzarea, ? Păi , Băsesc bă e „catapultă”, care „să lanseze” „avioane”, ?

 5. Dar cu flota de ciori a României ce are de gând ?

 6. Eu nu sunt de acord sa vindem tot !! TAROM vine de le Transporturi Aeriene Romane. Incet ati distrus tot si ati vindut tot.Mai e putin si terminati totul din Romania !! Privatizati TAROM printr-un roman cu bani,sau doar de aceea avem ministru al transporturilor sa-i urmareasca luna de luna ce fac si sa-l rentabilizeze !!!

 7. Asta e romanul clasic din toate timpurile: “Las-o ba ca merge si asa” sau “TAROM este al romanilor, nu va atingeti de el” sau “management incompetent la TAROM”. Numai vorbe!
  Oamenii care nu au nici un interes in TAROM vad foarte clar ca aceasta companie nu ar fi trebuit sa mai existe demult. Dar na, prea multe capuse sug din TAROM “compania nationala”. Interese politice non stop in TAROM. Fie avionul gol sau plin, TAROM zboara in continuare. In TAROM nu este management defectuos ci este management de interese personale sau in interesul partidului non stop (vezi CUC). Scapati-ne odata de capuse, nepotisme, interese politice, dureri de cap si pierderile de milioane de Euro de atatia ani!!! Priviti in viitor si nu va mai hraniti din trecut!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998