CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Partidul lui Basescu – in razboi cu iepurasul de Pasti, ”demonic si promotor al sexualitatii”

1 comentariu / 4979 vizualizări / 21 aprilie 2017

”Din păcate, astăzi, Paştile a devenit un fenomen comercial, fiind încărcat cu simboluri păgâne, babiloniene, care promovează mai degrabă sexualitatea – şi aici este vorba de celebrul iepuraş – decât profunzimea sacrificiului lui Hristos”. Declarația anti-iepuraș, extrem de vehementă, aparține partidului Mișcarea Populară și a fost susținută în plenul Camerei de deputatul Marius Pașcan.

”Iepurele – un animal impur și demonic, simbol al fertilității excesive”

Influențat, probabil, și de faptul că iepurașul e simbolul revistei Playboy, deputatul PMP a mai susținut că ”Iepurele – simbol religios recent importat cultural, considerat în Vechiul Testament un animal impur, chiar demonic în credinţele populare, legat mai curând de magie, caracterizat ca fricos şi simbol al fertilităţii excesive – a devenit acum un simbol al bucuriei plenare, al darurilor, îndestulării şi îmbuibării(…) În acest context, se cuvine să ne întrebăm dacă putem accepta cu bună ştiinţă ca Sărbătorile Pascale să devină un prilej fortuit pentru prisos de mâncare, băutură şi distracţii şi să le transmitem această tradiţie culturală, creştină, aşa-zis creştină, copiilor noştri?
Dăm tonul prin cluburi, hoteluri şi cabane la distracţiile Învierii, umplem coşul Iepuraşului cu ouă şi daruri, pentru ca mai apoi să revenim „revigoraţi” spiritual la clasica luptă de gherilă cotidiană cu aproapele nostru. O fi acesta spiritul nou al creştinismului capitalist, cu marketingul său de rigoare?! Să-l fi răstignit încă o dată, fără să băgăm de seamă, Iepuraşul pe mielul Domnului, adică pe Iisus Hristos?
Vă invit ca împreună să cugetăm serios încotro se îndreaptă creştinii” a conchis, pe un ton sumbru, deputatul PMP. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nu stiam ce jeg manipulator esti pana nu ti-am citit vreo trei articole (vome). Nu ai sanse in mediul online. Cititorii de aici au ceva mai multa scoala decat votantii psd-ului. Punct.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998