CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Partidul lui Drula vrea sa purifice stiinta si cultura de chinezo-rusofili

6 comentarii / 2177 vizualizări / 29 martie 2022

”Institutele culturale un rol foarte important în promovarea dialogului şi relaţiilor culturale dintre România și alte țări, ajutând la o mai bună cunoaștere a valorilor culturale internaționale în rândul cetățenilor români. Acest lucru este esențial pentru crearea unui climat de pace, prosperitate și bună conviețuire între oameni aparținând unor medii culturale diferite.
Având în vedere art. 112 din Constituția României și art. 196, 197 și 200 din Regulamentul
Camerei Deputaților, vă rog să îmi comunicați următoarele:
1. Câte institute și centre culturale străine se află pe teritoriul României?
2. Câte parteneriate au fost încheiate între universități de stat sau private din România și
institute culturale și centre culturale din China și din Rusia? Vă rog să precizați
numărul și tipul parteneriatelor defalcat pe fiecare instituție și țară în parte” se arată într-o interpelare parlamentară a USR, adresată ministrului Culturii prin deputatul Dragoș Teniță. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Acest tip de discurs șovin (care este mai explicit decât cuvântul xenofob) aduce aminte de nazism și comunism. Pe vremea comunismului, unii români acuzau cultura occidentală și americană. Acum unii acuză cultura rusă sau chineză. Din păcate pentru lumea occidentală China are o tradiție culturală incomensurabilă. Ideologii lui Drulă mai au de mâncat mult orez până să-i ajungă pe chinezi din urmă.
    Numai medicina tradițională chineză presupune câteva sute de ani de asimilare pentru profanii ociidentali.

  2. Corectitudinea politică naște monștri…cam fără studii finalizate ,dar monștri..

  3. BI pare rautacios. Nu se deduce nicaieri din interpelare ca se doreste eliminarea, purificarea de elemente estice a stiintei si culturii romanesti, eurofile. Din contra, se doreste doar centralizarea lor. Poate ca USR vrea cresterea lor, daca numarul este insuficient. Vrem sa ne deschidem orizonturi noi. Doar noi suntem solid ancorati in valorile multiculturalismului occidental, a spiritului democratic si a pacii prin cultura. Asta scrie in prefata cererii.
    Eu sunt sigur ca USR urmareste o cucerire culturala a Rusiei si Chinei prin expunerea la anvergura soft a Romaniei si Europei. Eu sunt sigur ca Drula va cere inzecirea contactelor culturale, nu eliminarea lor, asa cum cu vadita rea-intentie titreaza Inpolitics. Sa ma insel eu de daca asta? :))))))))))))))))))))))

  4. Va pierdeti vremea cu niste cretini.Inainte de alegerile parlamentare din 2020 ,in timp ce oamenii normali mergeau la un serviciu nenorocitii astia plantau la fiecare intrare principala a oraselor o gasca de tute,adica femei cu fustele pana la cur , pare-se adunate de prin bordeluri ,cu pancarte pe care scria „Fara penali in functii publice”.Probabil dobitocii ramasi flacai batrani de prin corporatii au fost incantati ca vad si ei prima oara in viata picioarele goale a unor muieri si au votat aceasta scarnavie numita USR.Nemernicii astia,pervers popularizati in presa chiar si cea autointitulata de opozitie ,sunt cel mai mare pericol pentru existenta Romaniei ca stat.Cineva sa-i opreasca.Nu imi fac prea multe iluzii de la turma de vite purtatoare de sacosi insa am observat ca si nea Cristoiu ii sustine discret

  5. drula are fatza de asiatic!

  6. Santinela si patrula, puneti toti mana pe drula! sa traiti maria ta toti am pus mana pe ea. taiati-i capul si puneti-i sare! nu-mparate ca ne doare!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998