CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pasarea din mana si cioara de pe gard

0 comentarii / 2421 vizualizări / 29 septembrie 2011

La debutul celei de a doua recesiuni globale, Romania are, oficial aproape, un milion de someri. Numarul pensionarilor este semnificativ mai mare decat cel al angajatilor. Si, in timp ce societatile comerciale dau faliment si isi pun pe liber personalul, ca efect al celei mai proaste guvernari, cazul cel mai recent fiind al societatii Nokia, Presedintele Traian Basescu promite cioara de pe gard. Adica 5 mii de locuri de mineri, candva, la Rosia Montana.
Nu au trecut decat 2 ani si ceva de cand Presedintele Traian Basescu, impreuna cu Calin Popescu Tariceanu, pe atunci prim ministru, participau la festivitatea deschiderii Nokia Romania, care promitea 5 mii de noi locuri de munca. Nu au fost chiar atatea. Dar iata ca acum, chiar astazi, Nokia anunta ca-si inchide fabrica. Si disponibilizeaza peste 2 mii de oameni. Este un caz spectaculos, dar doar unul dintre numeroasele situatii in care mari societati comerciale sunt silite sa-si restranga activitatea sau chiar sa o sisteze. Ca se intampla asa, o vedem cu totii. De ce se intampla asa? Pentru ca, numai sub aspect demagogic, Guvernul Boc este de dreapta. Si numai sub aspect demagogic el sustine societatile particulare.
In timp ce ni se semnalizeaza sfarsitul statului social si debutul statului antisocial, in care institutia creata pentru a-i ocroti pe cetateni si a le garanta securitatea si siguranta abdica deliberat de la aceasta indatorire, iata ca nici componenta invocata in compensatie, respectiv sectorul privat, nu o duce prea bine. Este cu neputinta ca Romania sa se puna vreodata pe picioare, atat timp cat morisca economiei nu se invarte. Atat timp cat nu sunt create masiv si programatic locuri de munca si nu este stimulata edificarea de societati profitabile. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998