CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Patria infractorilor. Dupa Kovesi

0 comentarii / 1515 vizualizări / 7 martie 2011

In tara in care mult prea des hotii sunt si vardisti si vardistii sunt si hoti, doamna Laura Codruta Kovesi, intaia statatoare a Parchetului, si-a prezentat bilantul. Un bilant in care nu exista absolut nicio referire autocritica la activitatea domniei sale ori critica in ceea ce-i priveste pe subordonati. In schimb, exista cateva informatii uluitoare. Daca sunt reale.
Conform Procurorului General al statului roman, in 2010 procurorii au incheiat 1,5 milioane de dosare penale. Asta se intampla intr-un stat membru al Uniunii Europene. Un stat care, teoretic, are o populatie de 21 milioane de locuitori. Cinci milioane dintre acestia sunt plecati din tara. Si nu se stie daca se mai intorc vreodata. Si, ca atare, nu pot fi cercetati de procurorii doamnei Kovesi. Alte milioane sunt copii de varsta prescolara sau scolara si nici acestia nu sunt numarati la bilantul dosarelor penale. In fine, mai exista cateva milioane de batrani care abia isi mai duc zilele, fiind incapabili, chiar daca ar dori, sa savarseasca vreo infractiune. De ce prezint asemenea detalii?
Detaliile de mai sus sunt necesare pentru ca ma ajuta sa semnalez un fapt deosebit de grav. Care afecteaza, din orice perspectiva am privi lucrurile, societatea romaneasca. Daca luam in calcul o cifra realista a cetatenilor care ar putea savarsi infractiuni si care ar putea intra in dosarele intocmite de procurorii doamnei Kovesi, atunci, oricum ne-am suci si ne-am invarti, rezulta ca, in cea mai buna situatie posibila, avem un dosar penal la zece persoane. Si asta daca pornim de la premiza, evident excesiv de optimista, ca o cauza penala nu are decat un singur faptas.
Doamna Laura Codruta Kovesi a prezentat uluitoarea cifra de 1,5 milioane de dosare penale la bilantul activitatii Parchetului, incercand sa ne arate cat de mult muncesc procurorii care-i sunt subordonati. Motiv pentru care a si facut precizarea ca exista cinci sute de posturi vacante de procurori iar jumatate dintre cei care muncesc au o vechime mai mica de trei ani. A dat chiar exemple de localitati in care exista un singur procuror, coplesit de sute de dosare, sau de localitati cu doi, trei procurori, cocarjati sub mii de dosare. Si, cu toate astea, numarul rechizitoriilor este in crestere. Si, cum a promis doamna Kovesi, va creste si la anul. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews – http://news.corect.com/politics/patria-infractorilor-dupa-kovesi

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998