CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Patriarhul Daniel, reclamat la Ierusalim si Constantinopol pentru partizanat politic

0 comentarii / 1633 vizualizări / 14 noiembrie 2011

Premieră politică absolută în România: patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel, este reclamat înalților sfinți părinți de la Ierusalim și Constantinopol pe motiv de partizanat politic în favoarea actualului regim de la București, autoarea denunțului fiind o fundație apropiată lui Dan Voiculescu.

Fundația Societatea Civilă pentru Reformă Morală, apropiată de liderul conservator, a elaborat o scrisoare către Sfîntul Sinod al Patriarhatului Ecumenic de la Constantinopol și Sfîntul Sinod al Ierusalimului, prin care reclamă politizarea totală a Bisericii Ortodoxe din România
Documentul, intrat în posesia noastră, se dorește un semnal de alarmă tras de societatea civilă față de ceea ce fundația amintită numește politizarea accelerată a bisericii ortodoxe române în timpul mandatului Patriarhului Daniel. Drept argumente, fundația oferă recentul caz al absenței Patriarhului din parlament la discursul Regelui Mihai, ori situația înregistrată la canonizarea Mitropolitului Andrei Șaguna, cînd președintelui Traian Băsescu i s-a permis să țină un speech politic în interiorul Catedralei Mitropolitane. Atitudinea Patriarhului este considerată în scrisoare drept în contradicție cu statutul neutru din punct de vedere politic al Bisericii și aduce serioase prejudicii Bisericii Ortodoxe Române. În consecință, cele două Sinoduri amintite, de la Ierusalim și Constantinopol, sunt solicitate să ceară Patriarhiei Române o clarificare a raporturilor cu președinția României. Documentul este semnat de Ioana Constantin, directoarea fundației amintite, și va fi însoțit, din informațiile noastre, de cîte un tablou de patru metri pătrați realizat din celebra fotografie de grup a capilor bisericii, la canonizarea lui Andrei Șaguna, cu Traian Băsescu în centru. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998