CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Patriciu, la un pas de excluderea din PNL dupa modelul Catarama

0 comentarii / 1543 vizualizări / 31 mai 2011

Președintele PNL, Crin Antonescu, a lansat luni seara, într-o emisiune televizată, un atac tăios la adresa lui Dinu Patriciu, sugerîndu-i demisia din partid. Atacul lui Antonescu prefațează, potrivit informațiilor Inpolitics, excluderea magnatului din partid în perioada imediat următoare, în cazul în care acesta nu va da curs sugestiei lui Crin, după modelul brevetat anul trecut în cazul lui Viorel Cataramă.

Prezent la B1TV, în emisiunea lui Cristoiu & Turcescu, Antonescu a declarat textual, cu referire directă la criticile formulate în ultimele luni de Patriciu în editoriale semnate în ”Adevărul”: ”Dacă aş fi în locul lui Dinu Patriciu şi aş ajunge să scriu, deci să cred acele lucruri despre partidul în care sunt membru, mi-ar fi ruşine să mai fiu membru. Aş pleca de acolo şi, sigur, dacă aş dori şi aş avea posibilitatea, aş face alt partid”.

Crin Antonescu a mai explicat că Patriciu: ”are sub semnătură proprie nişte atacuri la adresa PNL” și crede, totodată, ”că în redacţia „Adevărul” sunt oameni care decid campanii şi care campanii sunt murdare”. El a explicat că momentul în care relația lui cu magnatul a luat sfîrșit a fost atunci cînd ”am putut să văd că securiştii domnului Patriciu se calcă pe picioare cu securiştii domnului Băsescu la uşa bietului meu bloc. Şi că îmi pozează copilul absolut aiurea, un copil care se suia într-o maşină şi mergea la şcoală; de patru ori, copilul, nu eu. Aici s-a surpat ceva şi s-a surpat iremediabil. Dar în ce-l priveşte pe domnul Patriciu, nu ştiu. Probabil că domnia sa a avut nişte nemulţumiri în legătură cu modul în care eu am văzut dezvoltarea partidului, componenţa conducerii partidului”.

Surse din PNL afirmă că, după atacul foarte dur al lui Crin de luni seara se așteaptă o contrareacție pe măsură a miliardarului, care va fi punctul de plecare al excluderii sale, după modelul Cataramă. Acesta, reamintim, a fost exclus din PNL anul trecut, la cererea expresă a lui Crin Antonescu, pentru „ştirbirea imaginii partidului, lezarea intereselor şi imaginii partidului”. În realitate, singura culpă a lui Cataramă a fost o frază rostită la congresul partidului, potrivit căreia Antonescu vrea să îndepărteze vocile critice din partid la presiunile sponsorilor cărora PNL le datorează peste 1,6 milioane de euro. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998