CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Paul Pacuraru: ”Iau in calcul actionarea in judecata a procurorilor care m-au anchetat”

0 comentarii / 1480 vizualizări / 21 decembrie 2011

Traian Băsescu a declarat azi că procurorii ale căror dosare de corupție sunt infirmate de instanță trebuie să răspundă pentru anchetele lor, iar primul caz pe țeavă ar putea fi al fostului ministru liberal Paul Păcuraru, care ia în calcul deschiderea unei acțiuni civile împotriva anchetatorilor săi.

Reamintim că Paul Păcuraru a fost implicat într-un scandal de corupție, fiind acuzat că ar fi intervenit pe lângă liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, pentru ca firma fiului său să primească unele contracte. Ministrul ar fi fost înregistrat de către SRI (care îi asculta telefoanele liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cercetat din aprilie 2007 de DNA pentru că ar fi cerut bani pentru alegerile europarlamentare) la 20 iulie 2007, când l-ar fi rugat pe Morega să intervină la directorii Societății Naționale a Lignitului Oltenia și ai complexurilor Turceni și Rovinari pentru ca societatea fiului său să obțină contracte. După spusele lui Păcuraru, el nu l-a sunat niciodată pe Ilie Morega, afirmând că împotriva sa există doar suspiciuni.
Luni, Curtea de Casație și Justiție a respins recursul procurorilor în cazul celor doi liberali, mențind verdictul de nevinovat.

Contactat de Inpolitics, Păcuraru a declarat, azi, că așteaptă motivația judecătorilor, după care ia în calcul la modul serios deschiderea unei acțiuni civile împotriva anchetatorilor săi, în condițiile în care demersul DNA i-a pus capăt, practic, carierei politice.
”Nu intenționez să chem în judecată instituția, în ansamblu, ci doar pe cei care s-au ocupat de cazul meu, într-o manieră absolut abuzivă. Deocamdată, le voi trimite celor în cauză cîte o felicitare de Crăciun, ca un bun creștin, începînd cu domnii Daniel Morar, șeful DNA, Doru Țuluș, Călin Nistor, care mi-a deschis dosarul fiind, ulterior, promovat pentru asta și Nicolae Marian, care l-a finalizat. Toți aceștia s-au ocupat de dosarele mele într-un mod care nu poate fi calificat, pe bază de speculații și supoziții, și vor trebui să răspundă. Cariera mea politică a fost stopată, în condițiile în care, așa cum a decis justiția, am fost și sunt nevinovat”.

Păcuraru spune că totul i s-a tras de la decizia de reorganizare a ministerului Muncii, în 2007, atunci cînd a decis ca atribuțiile Oficiului pentru Migrația Forței de Muncă – unde șefă era celebra Daniela Andreescu, apropiată a familiei Cocoș și a lui Traian Băsescu -, să fie trecute la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.
”De acolo mi s-au tras toate necazurile, pentru că am afectat o structură unde se colectau sume uriașe de bani, și am ajuns ca, în doar o lună de zile, să am 11 dosare penale bătute pe muchie. Unul dintre acestea a condus la demiterea mea, prin decret prezidențial, din guvern și la declanșarea unei campanii de imagine care m-a afectat grav. Ajunsesem să nu mai pot deschide televizorul sau un ziar fără să-mi văd numele terfelit, și asta ani de zile, pînă cînd justiția m-a reabilitat. Acum, e vremea ca alții să dea socoteală”.

Păcuraru afirmă că nu s-a gîndit ce sumă de bani să ceară drept despăgubire, în cazul în care va decide deschiderea unei acțiuni în instanță: ”O să mai văd după ce îmi parvine, cum spuneam, motivația completului de judecată”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998