CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pavel Corut cere confiscarea averii BOR si impozitarea vrajitoarelor

0 comentarii / 4039 vizualizări / 26 mai 2010

Legendarul scriitor-securist Pavel Coruț, idolul taximetriștilor și al coafezelor din anii 90, revine în forță, de această dată nu cu vreun roman în care extratereștrii se combină cu agenții secreți, ci cu un plan de salvare a nației, remis senatorului PDL Iulian Urban, care îl prezintă pe blogul propriu.

Fostul ofițer de Securitate Pavel Coruț a făcut furori în anii 90 după ce s-a convertit la literatură, publicînd o serie de romane aiuritoare, în care eroii pozitivi erau agenți secreți, iar România, leagănul civilizației mondiale, gemea de ”bubuli” și ”emuli”. Cu toate acestea, Coruț și Sandra Brown s-au numărat printre cei mai vînduți scriitori ai epocii, iar teoriile sale fantastice constituiau subiecte predilecte pentru discuții între numeroșii săi fani. Dispărut din prim plan mulți ani, Coruț a revenit recent, printr-un scandal la OTV, unde a făcut afirmații grave la adresa religiei și a bisericii, în general. Acum, el a elaborat un plan amplu de măsuri anti-criză, pe care l-a trimis unui reprezentant al partidului de guvernămînt, senatorul PDL Iulian Urban.

O mare parte dintre zecile de propuneri ale lui Coruț pentru salvarea României sunt îndreptate, agresiv, contra bisericii ortodoxe, cum ar fi: ”anularea salarizării clerului de toate confesiunile, deoarece propagandiştii religioşi sunt prestatori de servicii religioase plătite de populaţie, nu angajaţi de stat; anularea tuturor subvenţiilor, donaţiilor şi retrocedărilor făcute către cultele religioase în ultimii 19 ani şi restituirea sumelor către bugetul de stat. Imobilele recuperate în urma anulării actelor de donaţie ori de restituire să intre în proprietatea naţională şi să primească destinaţie economică,umanitară sau culturală modernă; desfiinţarea tuturor posturilor de profesori de religie şi dirijarea banilor astfel obţinuţi către Ministerul Educaţiei; secularizarea averilor cultelor şi sectelor religioase care nu folosesc practicării ritualurilor ori sunt contrare dogmei lor de baza; impozitatea veniturilor şi averilor cultelor religioase la fel ca la orice altă societatea economică; restituirea tuturor sumelor donate de către Guvern şi diverse ministere pentru construirea ”catedralei mântuirii neamului” şi a altor lăcaşe de cult judeo-creştin”.

Coruț își motivează propunerile prin aceea că ”Neamul românesc nu se va mântui cu şandramale mistice şi ritualuri sălbatice, judeo-creştine sau de alt fel. Patriarhia BOR sfidează întreaga naţiune săracă, refuzând să înceteze construcţiile faraonice şi inutile. Până când vom mai răbda acest parazitism religios sfidător?”. El propune, totodată, legalizarea prostituției, pentru că ”este naturală şi nu încalcă nici o lege divină”, dar și aplicarea unor impozite şi taxe severe persoanelor care practică profesii retrograde, cum ar fi astrologi, vrăjitori, ghicitori etc, precum şi bioenergoterapeuţilor de orice fel”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998