CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Pavel Popescu in alerta: Spionii comunisti chinezi s-au infiltrat in Romania!

9 comentarii / 3775 vizualizări / 29 martie 2022

Abia numit președinte al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, liberalul Pavel Popescu a depistat deja primii dușmani: comuniștii chinezi au penetrat sistemul educațional românesc. Astfel încît Popescu îi cere urgent ministrului Educației informații despre fenomen, remarcat mai ales la nivelul județului Constanța.

Într-o interpelare adresată ministrului Sorin Cîmpeanu, dar și inspectorului general școlar al județului Constanța, Sorin Mihai, deputatul arată că ISJ ”s-a erijat în promotoarea proiectului ”Clasele Confucius”, organizat de Institutul Confucius și Universitatea Ovidius din Constanța.
Astfel, elevi din 20 de școli și licee constănțene vor participa la cursuri online de limba și cultura chineză, activități culturale, schimburi de experiență între elevi și profesori, dar și cursuri intensive de limba chineză organizate sub apanajul unor universități precum Beijing sau Shanghai”.

”Cu privire la activitatea Institutelor Confucius, aproximativ 200 pe teritoriul UE, este de reținut faptul că o serie de think-tank-uri prestigioase precum The Heritage Foundation și Human Rights Foundation au catalogat această instituție drept un cal troian al Partidului Comunist Chinez, utilizat în vederea instaurării unor practici precum cenzura și furtul tehnologic din universități, școli și laboratoare de cercetare. De asemenea, instituțiile specializate din SUA au ajuns la concluzia că lnstitutele Confucius ar reprezenta misiuni de contrainformații dispuse strategic în mediile dedicate formării noii generații, precum instituțiile de învățământ preuniversitar și superior.
Mai mult, în 2019, în baza unor recomandări emise de Serviciul de Securitate al guvemului belgian, Universitatea din Bruxelles a decis să sisteze orice parteneriat cu Institutul Confucius, având în vedere faptul că directorul centrului de promovare a limbii și culturii chineze a fost desconspirat ca fiind spion al guvemului chinez, implicat în activități de furt intelectual și tehnologic.
Fiind organizate sub patronajul Partidului Comunist Chinez, aceste instituții au un grad scăzut de probitate, iar activitățile cultural-educative pe care le desfășoară par a fi doar pretexte pentru infiltrarea în sistemele naționale de învățământ” mai spune Popescu.

Acesta solicită ministrului Câmpeanu o serie de informații privind acordul dintre partea română și cea chineză în cadrul proiectelor Confucius, precum și motivele care au stat la baza respectivei asocieri. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. A fi sau a nu fi dobitoc?
  A fi!
  Cretinismul are noi forme de manifestare!

 2. prin august 2020
  „Romania libera” ziarul pe hartie il avea pe Ponta pe prima pagina:
  „AGENT DE INFLUENTZA AL CHINEI!”

 3. Ce naiba secrete sa fure chinezii din laboratoarele scolare romanesti? China e cu mult inaintea Romaniei la orice capitol! Un cretin!

 4. Nu ca sunt fan simion -aur, dar p escu asta chiar este o caricatura.

 5. domnuB>I>va rog nu mai publicati articole cu prosti ca popescu un bou fara masura.

 6. Dar institutele unguresti ? Dar ambasadele Ungariei din Romania, penetrate informativ de GRU ?
  Dar UDMR care merge frecvent la Budapesta sa ia lumina de la putinistul revansard, jingoist si revizionist Viktor Orban, sluga lui Putin si a Chinei ??
  Orban Viktor a ridicat STATUI lui Miklos Horthy. Nu este asta un atac profund anti-romanesc, antisemit, anti-european, fascist la adresa Romaniei? Sa ridici statui si sa numesti strazi dupa un fascist vinovat de genocid la adresa mai multor popoare?

 7. Vedeti ca daca intra chinezii in greva ramanem desculti,dezbracati si fara chiloti pe noi.Pe zi ce trece constat ca in Romania traiesc cei mai cretini oameni de pe planeta.

 8. […] în special de la PNL și USR, vorbesc permanent despre China ca despre o dictatură feroce și bolnavă de spionită, un regim criminal, chiar periculos pentru România. Așa cum am mai punctat, politicienii de prim […]

 9. Individul acesta, Pavel Popescu nu pare a intelege realitatea in care traim! Il vad invitat in diverse emisiuni, in care, nu pare sa inteleaga discutiile! Nu stie nici macar cum se alcatuieste bugetul statului si nici cat ocupa acesta din PIB! Individul acesta, nu a facut o zi de armata, dar face parte din Comisia de Aparare! Ce intelege acest personaj despre domeniul militar, cand el pare a fi parasutat de pe alta planeta!?Foloseste un ton pasiv agresiv in exprimare, care denota nesiguranta, aroganta, megalomanie, prostie! Unde l- ati gasit fratilor!?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998