CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pavelescu presimte spargerea PDL? PNTCD, scos la ”produs” pe Facebook

0 comentarii / 1507 vizualizări / 17 februarie 2013

Mișcare interesantă a șefului PNȚCD, Aurelian Pavelescu, la scurtă vreme după ultima ieșire la rampă a șefului statului, care pare să fi dat semnalul ruperii PDL înainte sau după apropiatul congres.

Concret, Pavelescu postează un comunicat neașteptat pe Facebook, aparent dedicat foștilor membri ai PNȚCD care ar fi interesați de revenirea în partid, deși nu s-au înregistrat, în ultima vreme, cîtuși de puțin informații legate de o regrupare a foștilor țărăniști. În realitate, materialul pare să fie auto-propunerea PNȚCD drept partid de refugiu al unor eventuali fugari din alte partide, precum PDL ori PNL. Ipoteză întărită mai ales de felul în care partidul e prezentat în postarea amintită, aproape identic cu o proprietate imobiliară, dar și de zvonurile de dată recentă, potrivit cărora PNȚCD, partid membru al PPE, ar putea constitui fundația unei noi forțe politice:

”Multi dintre fostii membri PNTCD sunt interesati acum de partid. In ultimul timp partidul a avut expunere, a fost parte in ARD (si este inca, constructia fiind una de viitor), constructia legitima a dreptei si a redevenit, dupa 12 ani, partid parlamentar. Mai mult, partidul are recunoastere europeana, membru PPE, este un brand istoric, detine o puternica infrastructura de sedii, acopera cu filiale intreaga tara si pastreaza linia traditionala: tema nationala, pro-europeana, sustinerea monarhiei constitutionale, moralitatea in politica, tema rurala, sustinerea clasei de mijloc, apararea proprietatii… Vreau sa le comunic acestora ca sunt bineveniti in partid, chiar daca ar fi fost mai corect sa revina cand partidului i-a fost greu, in campaniile pentru locale si parlamentare din 2012. Doua conditii. Prima, sa revina in partid prin inscriere/reinscriere in filiala unde pot activa, in cadru statutar, fara privilegii „istorice”: avem de construit o structura moderna, cu principiile si valorile constitutive, dar o structura functionala, competitiva, iar acest lucru nu se poate realiza decat intr-un cadru organizat. A doua, aceia care au sustinut deschis USL la alegerile locale, la referendumul de demitere a Presedintelui si la alegerile parlamentare nu pot fi primiti in partid. PNTCD va avea un cuvant greu de spus in politica romaneasca in conditiile in care se va organiza si va functiona ca partid modern, european, partid deschis tinerei generatii, pastrator al zestrei istorice”, scrie Aurelian Pavelescu, pe Facebook. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998