CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PC: Europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad trebuie să fie declarat persona non-grata

0 comentarii / 1243 vizualizări / 8 august 2010

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu solicită autorităţilor să-l declare pe europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad persona non-grata în România în urma declaraţiilor reprezentantului Parlamentului European despre autonomia secuilor.

„Instigarea la ieşirea în stradă a secuilor pentru autonomie, venită din partea eurodeputatului maghiar Jobbik Szegedi Csanad, creează un precedent periculos. Cine este acest partid Jobbik să vină să dea lecţii României ce are de făcut? Denumirea partidului Jobbik aminteşte de un personaj din Războiul Stelelor, Jabba, căruia i se aseamănă ca lăcomie. Dacă politicienii unguri vor o parte din România, trebuie să nu uite că, la fel ca şi în urmă cu secole, când au năvălit pe aceste meleaguri ca nişte barbari, acest pământ le aparţine românilor”, se arată într-un comunicat remis, Mediafax.

Liderul PC cere autorităţilor române „să nu mai asiste pasive la incitările la dezmembrarea României şi să-l declare pe europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad persona non-grata în România”.

„De asemenea, considerăm că deschiderea de filiale Jobbik în România pentru a susţine autonomia unei părţi din Transilvania este un afront deschis adus Constituţiei statului român şi cerem de aceea ca activitatea acestei formaţiuni politice să fie interzisă pe teritoriul românesc”, se mai arată în comunicat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998