CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PD-L joaca incoerent si la minima rezistenta. Dar pervers!

0 comentarii / 1603 vizualizări / 30 august 2010

Daca pana si Dan Tapalaga de la HotNews, care este, de mult timp, calificat drept cea mai importanta portavoce a PD-L, spune ca acolo este degringolada si criza, atunci inseamna ca si aceia dintre noi care afirmam, de mult timp, acelasi lucru am avut mereu dreptate.

De fapt, este mai mult decat o degringolada si o criza. Este un razboi intern. In care taberele ostile scot, pe rand, cutitele de sub masa. Nu peste mult timp, ele vor zbura prin aer cautandu-si victimele. O pace nu mai este posibila, pentru ca o pace ar insemna sfarsitul PD-L.
Dar Dan Tapalaga nu este o simpla portavoce PD-L. Ar fi prea simplu. Urmarindu-i, de-a lungul timpului, iesirile la rampa, poate fi observat, de catre oricine, faptul ca site-ul pe care il conduce loveste in dusmanii tandemului Basescu – Boc, in toate felurile, dar niciodata imprastiat. Tintele sunt alese cu grija. Chiar si acum, cand ele nu mai sunt neaparat parlamentari ai opozitiei, oameni de afaceri atasati opozitiei, moguli presupusi ai opozitiei ori ziaristi, pur si simplu, critici la adresa tandemului. Loviturile pe care HotNews le aplica, incercand de fiecare data sa para o agentie corecta, care respecta deontologia jurnalistica – chiar si atunci cand, pentru a se “acoperi”, invoca alte site-uri, bloguri sau surse nenominalizate – sunt selectate pornind de la un singur criteriu. Oportunitatea pentru Traian Basescu si acea parte din PD-L, pe care Basescu o agreeaza cel mai mult in momentul respectiv. Si iata ca acum ajungem la esenta balamucului din PD-L.
PD-L trebuie sa faca ceva, orice, pentru a opri teribila hemoragie electorala. Care, pana la urma, este reprezentata de accentuarea lipsei de credibilitate a acestui partid. Un partid care s-a compromis la guvernare. Prin urmare, logic, trebuie facut ceva cu Guvernul. In principiu, intreg Guvernul ar trebui daramat. Chiar de catre PD-L. Cu sprijinul activ al lui Traian Basescu. Trecerea PD-L in opozitie este o sansa reala de refacere, macar partiala, a credibilitatii acestui partid cu multi lideri vocali, care, in opozitie, ar putea fi si convingatori. Numai ca, clientelismul si coruptia au ajuns prea departe. Multi aflati la putere, in plan central, dar si in plan local – vorbim, la diverse nivele, de zeci de mii de persoane – nu vor sa renunte la cascaval. Vor sa fure in continuare. Altii, mai realisti, ar renunta, dar se tem de o reorientare a Directiei Nationale Anticoruptie. Daca vor fi cercetati penal? Din toata aceasta afacere rezulta dorinta de schimbare, dar la minima rezistenta.
In acest moment, o aripa vrea sa remanieze Guvernul, eliminand tripleta Berceanu – Videanu – Blaga, iar aripa opusa scotandu-i de la guvernare pe ceilalti si imbrobodind, astfel, populatia cu o falsa remaniere. “Ceilalti” sunt sustinuti de cativa parlamentari si fruntasi PD-L, de data mai recenta, care, chiar daca au dorit, nu au avut pana in prezent logistica necesara pentru a se infrupta de pe urma coruptiei. In acelasi timp, ei sunt cei incurajati de Traian Basescu. Care s-ar bucura sa scape, fara prea mare balamuc, de greii partidului si, in acelasi timp, sa poata cosmetiza acelasi Guvern Boc. Boc 5. In asta consta perversiunea. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998