CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PDL a ”rezolvat” vinovatul pentru criza: toate guvernele post-decembriste

0 comentarii / 1916 vizualizări / 16 mai 2010

PDL are, din acest week-end, o nouă strategie de răspuns pe tema crizei economice, după ce liderii partidului au fost însărcinați, potrivit unor surse interne, să lanseze cît mai des, în perioada următoare, teza conform căreia de vină pentru criză sunt toate guvernările de după revoluție.

Deputatul PDL Sever Voinescu a deschis pîrtia sîmbătă, la o dezbatere în Sibiu, declarînd că „Da, PDL a guvernat slab. A gresit. Insa PD-L se afla acum intr-o situatie extrem de provocatoare. Ceea ce trebuie sa plateasca astazi nu e doar greseala lui. Este greseala tuturor partidelor din Romania, cronicizata in 20 de ani”. Un mesaj identic a avut, la aceiași dezbatere, pedelistul Valeriu Stoica, cel care a declarat „Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani: si stanga si dreapta au spus minciuni in campanii care stiam ca nu pot fi onorate. Stiam ca economia nu o sa sustina aceste promisiuni. Pentru a putea sa cream prosperitate in Romania, trebuie sa producem. (…) Am construit anormal. Din pacate guvernele au tot promis mereu si salarii si pensii mai mari. Sa incercam sa ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Avem exemplul negativ in fata ochilor: Grecia”. O zi mai tîrziu, într-o postare pe blog, consilierul politic pedelist Dan Andronic lansează același mesaj: ”Avem un aparat birocratic supradimensionat, ineficient, construit pe criterii clientelare? Eu zic că avem! Plătim pensii mult mai mari decât nivelul contribuțiilor sociale? Plătim! În plus avem 900.000 de pensionari pe motive de invaliditate! Câți sunt în imposibilitate reală de a munci? Drepturile de autor au ajuns o formă de evaziune fiscală, fiind plătiți șoferi și secretare pe post de creatori de conținut cu valoare artistică. E Puterea Politică din ultimii 15-20 de ani de vină pentru această situație? Și încă cum…”.

Coincidența e prea mare pentru a fi luată în calcul, iar noua strategie este menită să contrabalanseze, mai mult ca sigur, principalul impediment al puterii, în acest moment, în relația cu opinia publică: purtătorul absolut al mesajelor de criză, Traian Băsescu, este, în acelaști timp, politicianul aflat la conducerea țării de aproape șase ani, cel care a desemnat toți premierii, ca să nu mai vorbim că partidul său a guvernat în toată această perioadă, cu o pauză de vreo jumătate de an, în 2008. Nemaiputîndu-se invoca eșecurile unei anumite guvernări, s-a trecut la planul B, adică la culpabilizarea cvasi-generalizată, pe principiul ”toți sunt de vină”. Deocamdată, trebuie remarcat că perioada ceaușistă a scăpat, dar, cum criza nu dă semne de ostoire, e probabil că se va da curînd, vina, și pe marele cîrmaci. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998