CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PDL ii arata pisica lui Dragnea. Vin dosare penale?

0 comentarii / 1957 vizualizări / 31 mai 2011

O declarație strecurată într-un interviu al Elenei Udrea, apărut astăzi, anunță vremuri grele spre foarte grele pentru însuși numărul doi din PSD, secretarul general Liviu Dragnea. Mai precis, e foarte probabil să asistăm curînd la deschiderea unor dosare penale spectaculoase pe numele președintelui Consiliului Județean Teleorman.

Într-un interviu dat ”României libere”, Elena Udrea anunță că Programul Operaţional Regional (POR) ar putea fi suspendat de către Bruxelles din cauza unor nereguli care au fost descoperite în unele județe, la loc de cinste figurînd Teloermanul lui Dragnea.
”E posibil ca plăţile pe acest program de 800 milioane de euro să fie suspendate pe tot programul sau doar pe anumite axe. În acest moment, ştim că un control al Comisiei Europene a descoperit nereguli făcute de Consiliile Judeţene în procesul de achiziţii pe axa 2, axa de drumuri. N-am primit încă raportul oficial, în cazul nostru ministerul aduce doar banii, nu se ocupă de licitaţii, achiziţii etc., de toate acestea sunt responsabile autorităţile locale. Există în aceste cazuri tentaţia de a direcţiona licitaţiile către firme apropiate de autoritatea contractantă. Au fost controale în mai multe locuri, dar raportul de control nu e încă gata”.

Întrebată direct dacă pe lista județelor se regăsește și Telorman, Udrea confirmă fără ezitări: ”Pot să vă confirm doar că au fost controale de la UE şi pe contractele încheiate de CJ Teleorman pentru reabilitări de drumuri judeţene prin POR”.

Concluzia ar fi următoarea: conform spuselor ministrului Dezvoltării, Consiliul Județean condus de Dragnea ar fi suspectat că a dirijat banii din program către firme de casă, acțiunea regăsindu-se într-un raport al Comisiei Europene care va fi curînd înaintat autorităților de la București. Întrucît neregulile sunt atît de grave încît se ia în calcul suspendarea întregului program, e clar că DNA se va autosesiza rapid, inclusiv contra secretarului general al PSD.

Un dosar penal de zeci de milioane deschis în anul preelectoral – și încă pe filiera Bruxelles – i-ar putea afectav grav cariera politică numărul doi în PSD; asta, desigur, dacă nu va interveni surpriza unor ”negocieri” salvatoare cu puterea, după un model deja brevetat de mulți alții. În ambele cazuri, PSD ar avea enorm de pierdut, în planul imaginii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998