CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PDL redeschide talciocul parlamentar: 12 alesi cumparati la bucata

0 comentarii / 1885 vizualizări / 1 septembrie 2010

Nu doar că mult comentata migrație masivă de parlamentari de la putere spre opoziție se lasă așteptată, dar, conform ultimelor informații neoficiale, în perioada imediat următoare am putea asista la un fenomen invers, respectiv încă 3-4 dezertări din tabăra opoziției, la care se adaugă voturile cumpărate punctual ale unui număr de 12 parlamentari, pentru diverse decizii care vor trebui luate în parlament, în această toamnă.

Surse din UNPR afirmă, pentru Inpolitics, că un număr de 4 senatori și deputați ai opoziției au fost negociați, în ultimele săptămîni, și vor trece la partidul lui Gabriel Oprea în perioada imediat următoare. În paralel, voturile parlamentare a 12 senatori și deputați ai opoziției ar fi fost negociate, recent, și cumpărate prin acte precum HG nr.919 din 31 august, prin care guvernul Boc a alocat o sumă importantă de bani de la fondul de rezervă al guvernului către localități afectate de inundațiile de peste vară. Lista completă a localităților care vor primi bani, precum și sumele respective le puteți citi aici, important este, însă, faptul că o bună parte a acestor fonduri au fost dirijate preferențial, din informațiile noastre, către localități aflate în raza colegiilor electorale ale celor 12 parlamentari mai sus pomeniți. În contrapartidă, aceștia vor vota ”cum trebuie” anumite proiecte legislative, în această toamnă, servind intereselor actualei puteri. Reamintim că, nu demult, reprezentanți ai PSD au acuzat liberalii de negocieri subterane cu puterea, pentru promovarea anumitor legi, precum cea a ANI, modificarea legii de funcționare a Curții Constituționale sau legea privind mica reformă în Justiție. Din cîte se pare scenariul se va repeta și în sesiunea care a debutat azi, cînd banii guvernamentali aflați în mîna PDL vor fi utilizați, ca în alte dăți, pentru subvenționarea talciocului parlamentarilor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Prima confirmare a venit dupa doar doua ore de la postarea articolului

Miercuri, 1 septembrie 2010 / 16:44:44

Senatorul Constantin Cibu şi-a anunţat demisia din PNL, urmând să activeze la UNPR

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Senatorul Constantin Cibu a anunţat, miercuri, în plenul Senatului că a părăsit grupul PNL şi că în continuare va activa în cadrul grupul independenţilor, „respectiv la UNPR”.
El a făcut acest anunţ după ce liderul PNL, Puiu Haşotti, i-a informat pe senatori despre înlocuirea vicepreşedintelui Comisiei pentru administraţie Constantin Cibu cu senatorul Marius Nicoară, primul urmând să activeze în cadrul Comisiei pentru egalitate de şanse.
Haşotti a menţionat că fiecare grup are dreptul ca în interiorul său să facă orice modificări consideră necesare, el precizând că senatorul Cibu a omis, până în prezent, să îşi anunţe demisia din grupul liberal.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998