CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Penalul prim-ministru japonez

4 comentarii / 7419 vizualizări / 18 ianuarie 2018

De ce nu l-a primit nimeni din guvernul României pe premierul japonez, Shinzo Abe, în vizita oficială recent efectuată? Mai complicat ar fi, după standardele morale românești, de răspuns la întrebarea ”de ce l-a primit Klaus Iohannis?”. Că la prima întrebare răspunsul simplu ar fi: pentru că e un penal.

Iată ce a declarat Shinzo Abe, într-un interviu pentru Ziarul Financiar:

„Mă bucur că am prilejul de a vizita România în calitate de Prim-Ministru al Japoniei, având în vedere şi faptul că este prima vizită la acest nivel. În ceea ce mă priveşte, însă, personal am mai fost în România cu 35 de ani în urmă, în luna august. Lucram atunci ca secretar al Ministrului de Externe al Japoniei, nimeni altul decât tatăl meu, Shintaro Abe. Atunci am fost nu numai la Bucureşti, dar şi la Neptun, frumoasa staţiune de pe litoralul Mării Negre. Am şi acum în memorie imaginea României în acele zile de vară pline de energie“.

Ați reținut: actualul premier a fost cocoțat de taică-său, ditamai ministrul, în înalta funcție guvernamentală de secretar, chiar în ministerul său, și trimis în delegații oficiale peste mări și țări, de unde juniorul se mai și sustrăgea discret pentru a se relaxa pe litoral.
Ar fi interesant ca ANI, DNA, ambasada SUA, Monica Macovei și restul instituțiilor și ONG-urilor anti-corupție să calculeze cîte legi și norme democratice au fost încălcate de familia Abe, această veritabilă rușine a imperiului nipon și cîți ani de pușcărie ar fi încasat la noi. Și eventual să comunice public rezultatul, ca exercițiu de imagine. (B.I.)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. dar japonia e cunoscuta pentru capitalismul feudal : samuraii au devenit industriasi, iar serbii angajati, adica dau totul pentru firma cu conditia sa nu fie dati afara niciodata , indiferent de profitul firmei. iar birocratia, desi cu nepotism, e extrem de eficienta

  2. Daca Iisus s-ar pogora in Romanica, l-ati trata mai rau decat acum 2000 de ani, dupa care ai scrie aici ca e baiatu lu tata si sa stea la puscarie.
    Felicitari, puteai pierde timpul facand altceva, nu sa atunci cu otrava, la ordinul superiorului din partid. Mai ales ca nu era cazul.

    Dar asa e cand esti un „Untermensch” fara caracter si educatie, crescut in marlania Olteniei.

  3. Your Mother_ai auzit de ironie? nu cred. ce înseamnă „mârlania Olteniei„? probabil „olteni = vietăți inferioare„. tu din ce regiune (evident alta decât cele pline de ”mârlani”) te tragi? ești doar un dobitoc înfumurat.

  4. Nelule! Atat il duce mintea de tefelist. Pune botul la orice.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998