CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pentagonul are o problemă la Deveselu: PRM si PSD

0 comentarii / 1489 vizualizări / 14 septembrie 2011

După întîlnirea lui Obama cu Băsescu și intrarea scutului anti-rachetă în linie dreaptă, e clar că micuța localitate Deveselu, din Olt, devine un punct super-strategic pe harta Europei. Și că alegerile locale de anul viitor vor fi la fel de importante, pentru marile partide, la Deveselu precum într-un oraș reședință de județ. Problema americanilor, care ”joacă” alături de pedeliști e că la Deveselu cel mai bine sunt plasate două partide mai degrabă ”răsăritene”, adică PSD și PRM.

Comuna Deveselu, unde se va plasa marele scut american, e scena unor bătălii politice aprige între principalele partide, și asta chiar înainte ca Pentagonul să decidă că ea va găzdui dispozitivul militar. După alegerile din 2008, cînd a cîștigat la primărie pesedistul Gheorghe Beciu, s-a ajuns la un blocaj politic în consiliul local, unde PDL, PC-ul lui Voiculescu și PNG-ul lui Gigi Becali dețineau majoritatea, printr-o alianță. Motivul a fost reorientarea reprezentatului conservatorilor către PSD, ceea ce a dus la rearanjarea majorității și la un scandal de proporții, acuze reciproce, suspendarea ședințelor de consiliu și, finalmente, dizolvarea acestuia. În urma alegerilor anticipate din februarie 2010, PSD a pierdut două posturi de consilieri, poate și pentru că alegerile au avut loc în ziua congresului extraordinar al partidului, dar și PDL a pierdut postul de viceprimar, deținut de Eugeniu Nicola, în favoarea PRM-istului Alexandru Copilescu. Colac peste pupăză, mai nou, liderul PDL local, Ion Aliman, se află în negocieri avansate cu PNL, potrivit unor surse din partid, ceea ce ar crea democrat-liberalilor o problemă suplimentară. Asta pentru că, se aude la PDL, actualul partid de guvernămînt vrea cu orice preț să pună mîna pe primăria comunei amintite și e decis să desemneze un candidat puternic, chiar ”strategic”.

Actualul primar, Gheorghe Beciu, declară pentru Inpolitics că va candida pentru un nou mandat: ”Cel puțin pînă în acest moment eu așa știu, că sunt candidatul PSD pentru anul viitor, și sunt pregătit să mă bat cu orice ar trimite PDL de la centru să candideze aici. Senatori, deputați, miniștri, îi bat orice ar fi. Mi-am luat mănuși de box, saltea de lupte greco-romane, sunt pregătit. Dincolo de glumă, sunt convins că la Deveselu va fi o luptă aprigă, pentru că această comună a devenit deja celebră în Europa și va reprezenta un punct foarte important pe harta țării ani mulți de aici înainte. E firesc să fie privit cu alți ochi de liderii politici”.

Beciu spune că, de la desemnarea comunei drept gazdă a scutului și pînă azi oamenii locului și-au mai liniștit temerile, ”pentru că a existat și o doză de teamă, dar le-am explicat tuturor pe îndelete, că plasarea scutului aici nu creează insecuritate, ci exact pe dos, comuna noastră va deveni cel mai sigur loc din România. Acum s-au calmat, cei mai mulți, și privesc cu optimism spre viitor”.

Un alt candidat este viceprimarul Alexandru Copilescu, cel care spune, pentru Inpolitics, că partidul lui Vadim Tudor a decis să meargă pe mîna lui în alegeri: ”Pot să vă garantez că nu va fi o candidatură de conjunctură, nu o fac ca să mă aflu în treabă, ci pentru că sondajele spun că, realmente, am mari șanse. Asta nu înseamnă că nu mă aștept ca PDL să pluseze cu un candidat susțin din spate de tot felul de șpăgi electorale, avînd și resursele necesare, dar cred, totuși, că voi învinge”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998