CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Perspective pentru afacerile lui Videanu: ruinate de ”primavara araba”, dar salvate de Grecia

0 comentarii / 1326 vizualizări / 7 noiembrie 2011

Adriean Videanu se confruntă cu probleme geopolitice ieșite din comun, oricît ar părea de ciudată afirmația, și și-ar putea vedea afacerile grav afectate de anumite mișcări globale. În egală măsură, însă, ele ar putea fi salvate de alte mișcări globale, după cum singur a dezvăluit la B1TV, zilele trecute.

Mai precis, pedelistul, care este principalul producător de marmură din România, este afectat de revoluțiile din Orient grupate sub numele de ”primăvara arabă”, pentru că acestea au generat instabilitate politică și comercială, iar statele arabe sunt una dintre marile piețe de desfacere pentru Videanu. Astfel, exporturile acestuia în Siria au fost afectate de tensiunile izbucnite acolo, dar, din fericire, nu și în Arabia Saudită. ”În general, ţările arabe au această cultură a locuinţelor răcoroase, pentru că sunt obligaţi şi de climă. Şi atunci utilizează piatră naturală de regulă şi marmura este aceea pe care o utilizează pe scară foarte largă în construcţii” a explicat Videanu secretul exporturilor sale de marmură, adăugînd, cu năduf: ”Siria era o piaţă foarte bună mine. Mulţumesc bunului Dumnezeu, Arabia Saudită a scăpat!”.
Salvarea ar putea veni, însă de la alte mișcări de stradă, cele din Grecia, pentru că, așa cum tot Videanu spune, ”Grecia e un competitor major al meu, e un mare producător de marmură”. Întrebat de moderator dacă așteaptă ca Grecia să dea faliment, Videanu a răspuns cu un zîmbet larg: ”Nuuuuuuu!”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998