CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Peste Deutsche Welle se coboara bezna mintii: explicatie halucinanta pentru plagiatul lui Kovesi

3 comentarii / 3968 vizualizări / 19 decembrie 2016

La doar cîteva zile după ce a șocat opinia publică prin afirmația că șefa DNA e atacată în scandalul plagiatului pe motiv că ”arată bine”, ziaristul Petre M.Iancu, de la Deutsche Welle, revine în forță cu una și mai tare. Deși e greu imaginabilă această posibilitate. Conform scenariului imaginat de Iancu, e posibil ca Laura Kovesi, bunăoară, să fi uitat să pună ghilimele la textele copiate pentru că exact în acel moment i-a dat cafeaua în foc, iar la telefon, un coleg de parchet îi cerea niște indicații profesionale prețioase(??!!).

”Propun să stabilim şi să cădem de acord, mai întâi, că nu orice delict se produce intenţionat. Nu e totuna dacă s-a comis o crimă premeditată, ori dacă, bronzându-te pe un acoperiş, ai proasta inspiraţie de a te întinde şi cotul îţi loveşte un ghiveci astfel încât se prăbuşeşte pe stradă, nimereşte capul unui pieton şi îi sparge ţeasta(…)

Ne putem pune la încercare fantezia, astfel încât să ne imaginăm cum anume se pot omite nişte ghilimele fără intenţie? Să presupunem că îţi redactezi lucrarea, iar cafeaua dă în clocot. Te repezi la aragaz spre a stinge focul. Estimp sună telefonul. Un coleg te întreabă dacă, având în vedere indiciile de mituire date, poate fi arestat un suspect cu relaţii. Încerci să-l ajuţi, reevaluând cu el soliditatea probelor existente. Timpul trece. Uiţi de citatul la care tocmai lucrai. Când te reapuci, uiţi să-l marchezi. Ai furat, ca Ponta, gros? Păi dacă erai hoaţă de idei te potoleai cu doar 4%? Cu nişte rânduri nemarcate?(…) Dar dacă n-ai furat, ce-ai făcut? Ai împins fără să vrei ghiveciul în stradă. Atâta doar că răstimpul necesar căderii n-a durat câteva secunde, ci nişte ani” continuă halucinantul text al lui Iancu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nu am inteles nimic!Pe de alta parte, niciunul din „doctorii” astia nu avea cum sa uite sau sa greseasca ceva dintr-un motiv foarte simplu:nu au scris (copiat) ei tezele!….

  2. E DUS RAU CU PLUTA „IUBITUL” DE SERVICIU! SI SA MAI CREDETI CA TOT CE VINE DIN VEST E LITERA DE LEGE! MULTE JEGURI UMANE SUNT SI PE ACOLO PLATITE SA LINGA PE CATE CINEVA…!
    IDIOTUL NU PRICEPE CA ORICUM AR DA-O IMAGINE PUBLICA A LULUTEI E PRAF ! SE VA VEDEA „PAS CU PAS” VORBA CUIVA …DIN PACATE INTR-O TARA UNDE TOTUL E PERSONALIZAT, EFECTUL NEGATIV AL FURACIUNII SE VA RASFRANGE DIRECT ASUPRA ACTIVITATII INSTIUTUTIEI CA ATARE… VORBA ACEEA „SA TRAIASCA” BORFASII” !

  3. Esti dus rau cu capul.Ne crezi idioti?Cum de-ti permite ziarul la care lucrezi asemenea enormitati.?Ce rusine!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998