CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Pestrita lista a PNL: Extremisti, penali, neveste, acoperiti, turnatori la Secu, militanti LGBT

21 comentarii / 7844 vizualizări / 16 martie 2019

Lista recent anunțată de PNL pentru alegerile europarlamentare dă semne, după evenimentul Rareș Bogdan, că va bate recordul de comentarii negative stabilit de desemnarea, în 2016, a lui Marian Munteanu drept candidat la primăria generală. (La sugestia aceluiași Rareș Bogdan.) Din păcate pentru liberali, realizatorul TV nu e cîtuși de puțin singurul motiv de clevetire pe seama respectivei liste.

Așa cum am mai scris, pe listă apar, spre exemplu, doi politicieni liberali care sunt judecați în prezent pentru corupție, Vasile Blaga și Dan Motreanu. Ambii au fost achitați în primă instanță, e drept, dar PNL nu pare deloc speriat de eventuale surprize la recurs, care îi pot trimite în orice moment după gratii pe viitorii europarlamentari direct de pe băncile de la Strasbourg.
Și atunci, cum rămîne cu mult clamata campanie a opoziției ”fără penali” și cu sprijinirea anticorupției, în general?

Mai apar pe listă două neveste de grei liberali. Adina Vălean, care nu mai are treabă cu partidul de vreo cinci ani, a fost păstrată doar pentru că fostul lider Crin Antonescu a amenințat cu o candidatură pe listele altor partide, ceea ce ar fi putut rupe procente de la liberali.
Claudia Benchescu, la rîndul ei, e soția deputatului Mihai Voicu, judecat în prezent sub acuzația de luare de mită contra locuri eligibile pe listele partidului.

Pe listă mai sunt trei primari de orașe aredelenești și oltenești, Mircea Hava, Gheorghe Falcă și Mădălin Ady Teodosescu(Alba Iulia, Arad, Balș), ceea ce înseamnă că aceștia își abandonează, senini, votanții din 2016 pentru fotolii mai bine plătite la Bruxelles și determină alegeri anticipate cu doar un an înainte de locale.
Semn de criză maximă de resurse umane la PNL.
Cam tot pe acolo se înscrie și cazul lui Ciprian Ciucu, consilier general la Capitală care visează o candidatură la primărie, anul viitor, dar, dacă se poate, venind de la Bruxelles. În octombrie, Ciucu și-a anunțat oficial candidatura în 2020 la primăria Bucureștilor. La fel e și situația lui Ciprian Epure, consilier județean la Vrancea și a Anei Maria Dimitriu, consilier local la Focșani.
Una peste alta, 6 oameni care au fost aleși la locale și deja s-au plictisit de administrație e cam mult pentru un partid care se respectă și transmite mesaje negative către alegători.

Îl mai avem pe listă și pe controversatul Aleodor Frîncu, fost șef de cabinet al premierului Tăriceanu, ieșit din PNL pe ușa din dos acum cîțiva ani după ce se descoperise că turnase la Securitate. Sigur, omul pretindea că dăduse numai note informative de bine, dar pentru liberali, la acea vreme, nu a contat. Acum contează, se pare.
Și despre Siegfried Mureșan se spune tot mai insistent în spațiul public că ar fi un om al serviciilor, chiar dacă pe stil nou. Important să ne reamintim că fostul popular nu a suflat un cuvînt după ce ex-consilierul prezidențial Adrian Rădulescu a declarat că el a fost plasat pe lista PMP pentru PE, în 2014, la cererea expresă a serviciilor secrete.

Prezența fostului ministru pentru Dialog Social din guvernul condus de Dacian Ciolos, Violeta Alexandru, transmite mesaje confuze în raport cu poziția oficială a PNL, la fel ca a euroscepticului extremist Rareș Bogdan: în timp ce liberalii s-au vopsit în conservatori și apărători ai familiei tradiționale, Alexandru susține activ mișcarea LGBT, căsătoriile între homosexuali și participă la paradele gay.
Nu că ar fi ceva rău în asta, dar, subliniem, PNL creează impresia că nu are două vorbe la un loc, cum se spune în popor.

Adrian Dupu, lider al PNL Diaspora Moldova, a fost băgat pe liste ca să nu se spună, probabil, că partidul nu are ochi pentru frații moldoveni și ale lor probleme.
Sigur, nu toate candidaturile anunțate pînă acum de liberali (parțial, adică doar 21 din maxim 42) vor fi încununate de succes, dar, o asemenea listă merită să fie reprezentativă de sus pînă jos, în semn de respect față de greutatea instituțiilor europene. O candidatură, eligibilă sau nu, e o declarație de principii și nu un gol pe listă care poate fi umplut cu orice.

Dincolo de asta, lista PNL pare o veritabilă dare de mită de către Orban și Iohannis aripii pedeliste pentru a bloca scandalul care stă să izbucnească după alegeri și care ar putea conduce chiar la revenirea la situația de dinaintea fuziunii.
Cum se știe, de la alegerea lui Orban ca președinte, foștii pedeliști au fost permanent șicanați, eliminați rînd pe rînd din funcții, chiar prin încălcarea unor înțelegeri prealabile, ceea ce a creat premisele rebeliunii.

Iar răscoala, cu epicentrul în Ardeal, de unde PNL ia cele mai multe voturi tocmai datorită foștilor democrați, e programată imediat după alegeri, unde se așteaptă ca PNL să ia un scor mult sub cel care i-a fost fatal lui Crin Antonescu, în 2014.
Plasînd nume grele pedeliste pe lista pentru PE, Orban și Iohannis speră în înnăbușirea revoltei care ar putea crea grave probleme în perspectiva alegerilor prezidențiale.

Pînă la ”calmarea” democraților, rămîne de văzut cum se vor împăca liberalii neaoși cu situația, în rîndul lor apărînd, deja, nemulțumiri severe față de importurile din afara PNL (Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan), de compromisul Adina Vălean ori față de marginalizarea Alinei Gorghiu, fost președinte al partidului, care nu a prins loc nici măcar între primii 21 și a decis deja, conform informațiilor noastre, să își retragă candidatura în semn de protest. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Cacanari, nu liberali.

 2. I will share this site with my friends on Whatspp and Facebook, please keep this good work appreciate your efforts.https://www.cricketwcup2019.com/

 3. Daca vechii PNL-isti se multumesc cu lista, atunci pot sa-si dea seama cine i-a fraiert. Acum partidul pdl are si aripi. Ceva bun ptr. viitor.

 4. bti va comenta la fel si lista psd? apropo, care e sursa afirmatiei ca pnl ia sub 15%(scorul lui crin antonescu)? care sondaje? ca niciunul nu da pnl la sub 20%. doar turnatorul puscarias sorin rosca stanescu a anuntat asta.

  • Relaxează-te, securist împuțit, Blaga, Falcă, Motreanu, Vălean și Siegfried Mureșan vor face cât Rareș Bogdan, un SRI moale.

   • Parhanghele, esti atat de retardant incat nici nu-ti trece prin minte ca Dragnea va distruge MSD, cel mai probabil, la ordin. Toata tara se intreaba daca MSD va reusi sa obtina la europarlamentare 20% sau nu acum, ci data viitoare.

    Cat despre PNL, nu-ti convine, nu-I vota. Ce atatea discutii.

    • Securist muist ce ești, puțin îmi pasă mie de PSD, are electoratul captiv pe care SRI nu-l va dovedi niciodată.
     Treaba voastră, mui proaste, e s-o țineți cu #șîeu, rușii, iliescu, minerii, moscova cât să nu vă plece la mici prostovanii care vă țin încă în libertate.

 5. Simpla oaste de sransura…mercenari nenorociti scosi la inaintare de cei din servicii…un ghiveci sulfuros…niste neica nimeni cu gandul doar la propriul lor interes pecuniar…sictir vorba turcului…

 6. Thanks for the post! I will share it, my friends, as well. Check here for https://www.cricketworldcup2019schedule.com.

 7. I read this article. I think You put a lot of effort to make this article.
  https://iccworldcup2019.org/

 8. thnaks for this.

 9. Scrabble GO, Stars Slots, and King of Avalon are just a few of the games available on World777. Every offer and incentive is unique.

 10. Thank you so much for such a wonderful blog.
  https://world777-cricketid.com/

 11. I am really thankful to you for this information
  https://world777-cricketid.com/

 12. dffsdsggsgs

  Visit- dancingnumber

 13. I am Liam Smith. I am an online gamer. Currently I play online games on The World777 Admin. Thanks for providing us with such valuable information.

  Visit- <a href="I am Liam Smith. I am an online gamer. Currently I play online games on The World777 Admin. Thanks for providing us with such valuable information.

  Visit- world777.com registration | Join the Excitement with world777.com Registration

 14. Read your blog. It’s nice. Thanks for sharing such information.

  Visit- world777 com registration

 15. Having a problem in Syncing QuickBooks files between two computers? Ensure that there is a right installation alternative for each PC, before syncing the files. And, also you must confirm that both computers linked with the same network or not.

 16. QuickBooks 2023 is a popular accounting software used by small and medium-sized businesses to manage their finances, track expenses, create invoices, process payroll, and generate financial reports. It offers both online and desktop versions, catering to different user preferences.

 17. Wolf777 Official is an exciting online game that combines stunning graphics, immersive gameplay, and thrilling challenges for an unforgettable gaming experience.
  Visit- Wolf777 Official

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998