CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Petiția disperării: Comuna Tunari – otrăvită de imensa hazna devenită Balta Pasărea

0 comentarii / 4231 vizualizări / 20 februarie 2024

Pentru că balta Pasărea a ajuns canal de colectare a dejecțiilor, cetățenii din Tunari nu mai pot respira, efectiv, din cauza duhorilor pestilențiale care nu deranjează, însă, autoritățile. Exasparați, locuitorii zonei au lansat o petiție prin care cer Gărzii de Mediu, Apelor Române și ANIF să ia măsuri urgente, fiind vorba nu doar de confortul, ci mai ales de sănătatea oamenilor, și amenință cu plîngeri penale.

Mirosul degajat de Baltă este unul care a trecut de stadiul de disconfort. Cetățenii comunei Tunari sunt obligați să respire acest aer nerespirabil, se arată în petiția semnată deja de sute de oameni. Baltă Pasărea este efectiv un canal de colectare al dejecțiilor, nu mai crește și respiră nimic pe cursul ei. Nu mai există floră și faună. Poluare masivă care se duce pe toată salbă de lacuri în aval. Suntem foarte mulți care vom susține această campanie. Dorim să depunem plângere penală împotriva instituțiilor care ar trebui să controleze aceste lucruri dar nu o fac. Cerem deblocarea plângerii penale depuse la tribunalul Buftea de către Apele Române împotriva administrației locale Otopeni, care de patru ani bate pasul pe loc.

De ce este important?
Să urmărească și să verifice cine varsă în firul de apă al Bălții Pasărea diverse reziduuri (periodic Balta degajă mirosuri pestilențiale, de fecale și tot periodic, apă capătă o culoare tulbure aburie cu miros urat). Ulterior verificării să se ia măsurile necesare și nu neapărat doar amenzi – măsuri concrete de stopare a acestor deversări. Să se controleze stația de epurare de la Otopeni, care este mult subdimensionată pentru numărul locuitorilor arondați. Să se găsească o soluție viabilă pentru surplusul care îl deversează în diverse canale (să-l ducă cu vidanjele la stații care pot prelua până la mărirea capacității stației) mai cer locuitorii. (B.T.I.)

foto: Jurnal de Ilfov

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998