CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Petrov, ca musca in lapte

7 comentarii / 2217 vizualizări / 24 septembrie 2020

Petrov, alias Traian Băsescu a intrat așadar în luptă. Așa cum a amenințat în prealabil. Iar acum se află la final. Și continuă să afirme că are șanse reale de a câștiga un mandat de primar general. Minte de îngheață apele. Cu bună știință. Pentru că știe că, din capul locului, nu s-a agajat decât într-o simplă pantomimă. În acest război electoral, a intrat ca musca în lapte. Iar acum se zbate să iasă. Dând din aripioare.

E clar. Petrov îl aleargă pe Băsescu. Îi calcă pe urmbră. Mai are puțin și îi calcă pe cap. Iar Băsescu fuge în zig-zag. Într-o încercare disperată de a scăpa de Petrov. Dar cum să-ți faci pierdut numele conspirativ? Numele pe care l-ai utilizat pentru a-ți turna colegii? Și pentru a le distruge acestora cariera? Cu unicul scop de a-ți arăta atașamentul față de Securitatea comunistă. Care te-a racolat. Pentru a face poliție politică. Și care urma să te promoveze. Atât de serios, încât ai devenit tu însuți parte a sistemului. Oricât de repede ar alerga Băsescu și oricâte fente ar face, tot nu scapă de Petrov.

Există cineva întreg la cap în țara asta, care să-l fi luat în serios pe Traian Băsescu, atunci când acesta a anunțat că este decis să se transfere din Parlamentul European, unde are un mandat de patru ani, la Primăria Generală a Capitalei? Eu cred că nu. Eu cred că toată lumea a înțeles că Traian Băsescu face din nou ceea ce a făcut toată viața. Amenință și șantajeză. Furios că nu l-au vrut USR și nici PNL ca partener în alegerile locale, Petrov, alias Băsescu și-a propus să le arate celor două partide pisica. Numai că nimeni nu s-a speriat. Doar PSD a jubilat. Era din capul locului clar că Petrov nu constituie o amenințare reală pentru poziția de primar general. Dar că, în schimb, oricâte voturi ar aduna, cele mai multe dintre acestea urmau să fie strânse din frontul electoral anti-PSD. O pierdere deci mai mare sau mai mică pentru Nicușor Dan. Și, cine știe, șantajul poate continua. Dacă Petrov strânge destul de multe voturi, poate negocia pentru partidul său și pentru el însuși o poziție mai bună în Consiliul General. Șantajul și etajul. Și poate își învață partenerii minte astfel încât, la alegerile parlamentare, să nu-l mai excomunice.

Au mai rămas doar câteva zile până la alegeri. Petrov vorbește de un rezultat astronomic în ceea ce-l privește. De 18%. Eu unul am spus din capul locului că va avea un rezultat de o singură cifră. Ceva mai mare decât scorul partidului în București. Și totuși un scor umilitor. Pentru cel care a fost cum a fost de două ori președinte al României. Și o dată primar general al Capitalei. Nu va fi scorul lui Traian Băsescu. Va fi scorul lui Petrov. Care îl mai aleargă până la o sentință definitivă a Înaltei Curți. După care îi pune definitiv cruce. Iar musca picată în lapte se va îneca. (Sorin Rosca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Sorin Rosca Stanescu , spune-mi daca ai mai auzit vreodata in viata dumitale si-n cariera jurnalistica , de vreun fost PRESEDINTE al vreunei tari din Europa si actual EUROPARLAMENTAR care , la opt ani de la expirarea mandatului sa candideze SA LUPTE , pentru a devenii…PRIMAR chiar si-al Bucurestiului ??? Multumiri pentru raspuns !

    • D-l Traian Basescu este unic! Chiar si dupa atatia ani, dupa nenorocirea cu Petrov de care este responsabil Coldea …..tot mai are sustinatori destepti care observa ura viscerala a lui Rosca Stanescu si a altor ‘barbatusi’ pusi la zid de d-l Basescu!

      • Numai cei care au furat cu el și ultimii prostovani de pe planetă îl mai susțin. Tu știi mai bine din care categorie faci parte. :)))))))))

  2. Intr-o tara ca Romania, sa nu ne punem mari sperante in „decizia” ICCJ, care cred ca ii va fi favorabila.

    • Petrov a fost mâna lungă a Securității, așa cum Sebastian Ghiță era bidonul furăciunilor Securității lui Coldea. Fără protecția justiției șantajate de Securitate, nu l-am fi cunoscut niciodată pe Petrov.

  3. Basescu va obtine un scor sub 10%, asta e clar. Miza e procentul obtinut de PMP la nivel national. Acesta va fi sub 5%, deci la parlamentare e clar ca va lua chiar si mai putine voturi decat maine. Si iata de ce:
    Fie castiga Nicusor, caz in care toata tara va realiza ca Basescu si PMP nu mai au nimic de spus in politica, la nivelul anului 2020. Atunci cand intri ca o jigodie in joc de partea adversarului, ca un tradator scarbos si nici de tradare nu estei in stare, inseamna ca nu esti bun de nimic.
    Fie castiga Firea, iar Basescu si PMP vor fi si mai izolati pe zona de dreapta. Vor fi precum suporterii lui Vadim, nu vor mai indrazni nici macar sa-si afirme deschis simpatia politica, atat de mare le va fi rusinea.

    Planul lui Basescu-Petrov a fost complet gresit. Ar fi trebuit sa inghita umilinta si sa combata puternic impotriva lui Firea, luand fata PNL. Dar nu cunoaste umilinta. In plus, e si prea prost ca sa inteleaga contextul. Tot de prost a anuntat el taierile de pensii si salarii din 2011, in loc sa-l fi lasat pe Boc, asa cum ar fi fost oricum normal. Tot de prost a facut si chestia cu demisia in 5 minute, la fel si pretentia lui de a o vedea pe parasuta presedinta PDL (Adio PD, adio PDL la perdeluta). In concluzie, si securist jegos, si prost gramada. Asta e problema lor. Sunt prea multi si nu se mai selecteaza prin concurenta libera. Primesc totul moka

    • La cât de frecvent folosești cuvântul „clar” sigur e confuzie maximă la propaganda securistă. :))))))

      Plicușor Muculeț ar trebui să emuleze electoratul cum o face cu proprii lui muci. Condiția necesară, dar nu și suficientă ar fi ca electoratul bolșevico-usereist și securisto-pedelist să-și asume statutul de muci ai capitalei, chiar și numai cu viză de flotant. :))))))

      Petrov știa că electoratul lui e în Basarabia, de unde să-și tragă cei 5%? L-ați refuzat la negocieri că vă credeați voi mari strategi așa că va fute unde vă doare mai tare, în capitală!!! :)))))))))))

      Ar fi trebuit e tardiv pentru Securitate.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998