CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Planul lui Basescu: reface PNTCD si-l baga in Miscarea Populara

0 comentarii / 1644 vizualizări / 27 octombrie 2011

În urmă cu cinci zile, Inpolitics l-a întrebat pe liderul țărănist Aurelian Pavelescu dacă ar fi primit o invitație la Cotroceni, alături de alți țărăniști, pentru discuții cu Băsescu. Răspunsul acestuia a fost categoric: ”Nici măcar nu am auzit de așa ceva, infirm cu toată tăria”. În acest moment, Pavelescu, Ciorbea și Lupu se află la Cotroceni, confirmînd scenariul care circulă în ultimele zile.

Mai precis, Băsescu pregătește o mișcare-șoc: el vrea să le ceară reprezentanților tuturor grupărilor țărăniste să fuzioneze, refăcînd PNȚCD-ul de odinioară, pentru ca, ulterior, acesta să se alipească noii construcții, Mișcarea Populară.
Ce avantaje ar avea această manevră abilă? În primul rînd, PNTCD, care e membru al aceluiași grup popular european ca și PDL, ar putea lua locul UDMR în alianța post-electorală de guvernare, după ce țărăniștii vor fi ajutați să intre în parlament, indiferent de scor. În al doilea rînd, mișcarea ar deruta și diviza teribil electoratul liberal, în cadrul căruia, reamintim, se regăsesc foștii simpatizanți țărăniști rămași ”orfani” politic după dispariția PNȚCD din parlament. În fine, PDL ar reuși blocarea polarizării voturilor monarhiștilor români în beneficiul opoziției, știut fiind că cei mai mulți fani ai regelui sunt țărăniști, iar o parte a acestora ar vota pentru platforma în care s-ar regăsi PNȚCD. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998