CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Plesu critica SUA si UE: Mijloacele anti-Putin sunt absolut ridicole, inteligenta apuseana nu mai functioneaza

21 comentarii / 4182 vizualizări / 10 martie 2022

Fostul ministru de Externe Andrei Pleșu critică sever Occidentul pentru mijloacele folosite împotriva lui Putin, despre care afirmă, la RFI, că sunt absolut ridicole și nu vor duce la niciun rezultat. În toată lumea apuseană și în America bunul simț și inteligența minimală nu mai funcționează, afirmă filosoful.

”Vladmir Putin nu poate fi oprit din afara Rusiei. Mijloacele pe care le folosesc occidentalii pentru a încerca să-l potolească sunt absolut ridicole”, spune Pleșu.
”Pînă și Președintele Ucrainei, domnul Zelenski, pare să fie, după atâta vreme, demoralizat și nu își mai face mari iluzii că va fi cu adevărat ajutat” adaugă el.

Cît despre Putin, ”Dacă nu se întâmplă ceva în Rusia, el nu poate fi oprit din afară. Mijloacele pe care le folosesc occidentalii, Statele Unite pentru a încerca să îl potolească, sunt absolut ridicole. Pentru el astea sunt fleacuri la care se acomodează. Mult mai important e să fie mereu câștigător și dominator” spune Pleșu.

”Trăim acum o pandemie care s-ar putea diagnostica drept o prăbușire planetară a IQ-ului, pe scurt, o pandemie de prostie. Iar stângismele pe care le vedem înflorind în toată lumea apuseană și în America dovedesc că nici experiența istorică, nici cultura istorică, nici bunul simț, nici inteligența minimală nu funcționează. Gândim ideologic. Gândim sideral, cu vorbe mari și principii grandioase și realitatea ne scapă printre degete. E o formă de opacitate, de destrămare spirituală care face posibile asemenea fenomene” mai spune fostul ministru. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Cioara transcendentala se baga în seama ca poate poate mai pica ceva de la masa ăstora!
  Mo, ăștia e hapsâni și nu da parte la nimeni! Ci ei și copilașii lor sa aibă ce baga la ghiozdan, asa ca baga o meditatie și trece foamea!

 2. neam prost tiganesc prostul de zelenxi e domnu iar PUTIN e la per tu cu el .

 3. Andrei Pleşu a fost în România, în 2012, ultimul preşedinte al Fundaţiei lui George Soros, înainte ca fundaţia să se spargă (să se conspire) în mai multe ONG-uri integrate în mişcarea rezist din România, coordonată de alt evreu, Mark Gitenstein. Din 1990 era Pleşu cuplat la fundaţia lui Soros, unde a avut diverse funcţii, chiar dacă mai era şi ministru (la Externe, ca şi soroşistul Mihai Răzvan Ungureanu). Dacă s-a umplut de bani de la evrei de dă să plesnească, e normal ca Pleşu să îl pupe în dos pe Zelenski, evreul adus la putere în Ucraina chiar de sforari precum Soros, prin „revoluţia Maidan“ din 2014.

  • Poate că nu vă vine să credeţi: informaţia că Andrei Pleşu este oficial succesorul lui George Soros la conducerea „Fundaţiei pentru o societate deschisă“ era postată chiar pe pagina acestui ONG şi am descoperit-o întîmplător în timpul unei documentări recente! Citim şi ne minunăm: „Consiliul Fundației este cel mai înalt for de guvernare a organizației și veghează la bunul mers al acesteia. Consiliul Fundației este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației. Cei trei membri sunt: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber“! (Ion Spânu, cotidianul, 3 august 2017). Aceștia au preluat prerogativele fondatorului Fundației și sunt numiți PE VIAȚĂ.
   Fundațiile pentru o Societate Deschisă și George Soros prezentau un raport în decembrie 2020 al bugetului pe anul 2019 de 1,09 milioane de dolari. Totalul bugetelor începând din anul 1984 a fost de 15,2 miliarde de dolari. bugetul pe anul 2017 a fost raportat de 940,7 milioane de dolari. (https://www.opensocietyfoundations.org/newsroom/open-society-foundations-and-george-soros/ro)
   Conform informației publicate pe site-ul fundatia.ro (redirectat de la soros.ro), Fundația pentru o societate deschisă din România nu mai activează în România și a fost radiată din registrul asociațiilor și fundațiilor în data de 27.07.2017.
   Interesantă este știrea din New York, 17 oct /Agerpres/ – Miliardarul George Soros a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundaţia pentru o Societate Deschisă, care devine astfel una din cele mai mari organizaţii filantropice din lume, informează Wall Street Journal care citează oficiali ai fundaţiei înfiinţată de miliardarul american. Întrebarea este unde ajung banii Fundației destinați României?

   • Vasilică Militaru, cam amesteci aiurea fundaţia Soros globală (Open Society Foundation) cu defuncta „Fundaţie Soros pentru o Societatea Deschisă“ din România, demarată de Alin Teodorescu şi Sandra Pralong. Eşti varză, de fapt.
    Până să începi să vorbeşti, ai avea foarte multe de studiat (iar lucrurile s-au publicat deja detaliat, fiind evident că nu le-ai parcurs), dar probabil vrei doar să epatezi. Nu reuşeşti să impresionezi, ci doar te faci de râs faţă de adevăraţii cunoscători, care văd că doar ai zgâriat suprafaţa informaţiilor (vreo googălire de nici 1 oră), că eşti confuz şi haotic şi doar vrei să-ţi strigi numele de pretins cercetător.
    Pentru că nu ai nici un „fir roşu“ (o idee centrală) în ceea ce spui, legi informaţii disparate, copiate în viteză dar nerelevante, cu adăugiri personale ca „interesant este“, „citim şi ne minunăm“. Mai bine ai prezenta ceva clar, dacă ai avea în cap aşa ceva. Ai minţit în articolul pe care l-ai scris împotriva lui George Siomion că ar fi fost „rezist“, deoarece ar fi avut nişte întâlniri cu Alina Mungiu Pippidi în trecut, dar Pippidi a fost total împotriva manifestaţiilor rezist din România (scriind la Cotidianul împotriva lor şi vorbind la B1), după ce a rupt-o total cu fundaţia Soros central (cea din SUA), în conducerea căreia ea fost până în 2016, când s-au certat, iar fundaţia Soros i-a tăiat toate finanţările spre ONG-ul ei (SAR). Dar ţie nu îţi pasă de adevăr ci să îţi strigi numele şi să îţi iasă atacurile. Dacă nu ai fi fost atât de ocupat cu ura ta împotriva Bisericii Ortodoxe Române, probabil că ai fi citit presa în 2017 şi ai fi văzut cum Pippidi combate manifestaţiile rezist, acuzând că Hellvig, fostul ei coleg la fundaţia Soros, ajuns şef al Serviciului Român de Informaţii (şi şef al tău, indirect, astfel), a pus Serviciul (SRI) să susţină, împreună cu infrastructura soroşistă, preluată de Gitenstein prin operaţiunea „Restart România“, manifestaţiile „rezist“ comandate din SUA.
    Dar se vede că eşti şi de foarte rea credinţă, nu doar superficial.

  • Repeţi ce spune altul şi spui că nu ne vine să credem ce ai descoperit TU (suferi de grandomanie, de autoimportanţă, eşti prost?). Sunt şi cărţi cărţi de specialitate pe această temă, privind istoria „societăţii civile“ sau a fundaţiei Soros în România, apărute de ani de zile, iar amănuntele „descoperite“ de tine, studiosul tardiv, au făcut obiectul relatărilor de presă de ani buni, la momentul dat (chiar şi aici, pe inpolitics), când tu, Vasilică Militaru, erai ocupat total să ataci Biserica şi ierarhii ei sau să faci plângeri penale patriarhului Daniel că acesta ar instiga la crime. Ia-ţi medicamentele Vasilică, obositule la cap!

  • Nu cumva toate aceste ONG-uri care s-au spart din Fundația lui Soros au legătură șl cu Alianța pentru o Românie Curată în care a activat și George Simion? Cam prea mulți dintre # rezist erau prezenți în Alianța Alinei Mungiu Pippidi.

   • Tocmai ţi s-a spus: Ai minţit în articolul pe care l-ai scris împotriva lui George Simion că ar fi fost „rezist“ deoarece ar fi avut nişte întâlniri cu Alina Mungiu Pippidi în trecut, căci, de fapt, Pippidi a fost total împotriva manifestaţiilor rezist din România (scriind la Cotidianul împotriva lor şi vorbind la B1 şi în alte părţi), după ce a rupt-o total cu fundaţia Soros central (cea din SUA), în conducerea căreia ea fost până în 2016, când s-au certat (poveste total secretă), iar fundaţia Soros i-a tăiat toate finanţările spre ONG-ul ei din România (SAR). A fost dată afară din toate organizaţiile tutelate de familia Soros. Tu nu ai timp să cercetezi pe cât te grăbeşti să dai sentinţe autoritar. Dar ţie nu îţi pasă de adevăr ci să îţi strigi numele şi să îţi iasă atacurile. Dacă nu ai fi fost atât de ocupat cu ura ta împotriva Bisericii Ortodoxe Române, probabil că ai fi citit presa în 2017 şi ai fi văzut cum Pippidi combate manifestaţiile rezist, acuzând că Hellvig, fostul ei coleg la fundaţia Soros, ajuns şef al Serviciului Român de Informaţii (şi şef al tău, indirect, astfel), a pus Serviciul (SRI) să susţină, împreună cu infrastructura soroşistă, preluată de Gitenstein prin operaţiunea „Restart România“, manifestaţiile „rezist“ comandate din SUA.
    Exemplu Pippidi împotriva manifestaţiilor rezist: https://www.cotidianul.ro/alina-mungiu-pippidi-fruntea-manifestatiilor-sunt-ziaristi-mercenari/. Oamenii normali cunosc asemenea lucruri în timp real, tu nu. Le cauţi peste ani ca să-ţi iasă vreo manevră, vreo diversiune. Tu nu cauţi adevărul (iar cei care îl cunosc, văd cât de defect eşti), ci cum să mai loveşti în AUR, noua ta misiune. E o fundătură încotro te îndrepţi. N-ai să găseşti fonduri Soros trimise către AUR, deşi ai cam spus sau sugerat asta public (iar Simion ţi-a răspuns), în mod calomnios (iresponsabil chiar, dacă nu ai avea vreun diagnostic psihiatric, care să crezi că te protejează).

    • După ce triada AUR (Simion, Târziu și Lavric) s-a dezis de mine, nici un intelectual român nu va mai intra în acest partid. Românii inteligenți au înțeles că AUR nu-i vrea.

    • Vasilică Militaru se dă acum Călin Georgescu. Ce să faci cu bolnavul diversionist!?

   • De ce faci pe deşteptul Vasilică Militaru, dacă nu cunoşti bine mai nimic?
    Nici unul din „puii” fundaţiei Soros din România nu are legătură cu ONG-ullui Pippidi. Ele se numeau iniţial SON (de la Soros Network, acronimul însemnând şi fiu în engleză, sau pui, mai fortat, dar cum li s-a mai zis) şi denumirea mai tuturor are cuvântul „Centru“ la început („Centrul de Resurse Juridice” etc.) oamenii de bază ai reţelei – infrastructura nevazuta de specialsti, mai ales in IT – au fost preluaţi în Restart România a lui Gitenstein cu începere din 2012 şi sunt salarizaţi în prezent de un ONG din Bucureşti al evreului George Roth din SUA (original din Cluj si finanţator al USR, totodată) şi al unui madatar din SUA al lui Gitenstein.
    Alianţa pentru o Românie Curată nu era a lui Pippidi. ONG-ul ei (Societatea Academică Română, cu care a creat si platforma „România Curată“, dar care e altceva decât Alianţa) era doar una din vreo cele 7-8 membre ale Alianţei, şi tot ONG-ul ei (SAR) s-a retras primul din aceste mişcări (în tăcere, e drept). Toate aceste lucruri sunt bine documentate de alţii. Faci confuzii din necunoaştere, dar esti şi foarte obraznic şi vehement în ceea ce susţii eronat. Dacă te-ai vedea cu o privire inteligentă din exterior, ţi-ar fi ruşine de tine, poate. Eşti de-o obrăznicie ridicolă, specifică doar proştilor aroganţi. De aceea n-ai reuşit în viaţă, dar dai vina pe alţii şi urăşti pe toată lumea. Niciodată inteligenţa şi reuşita nu fac casă cu vehemenţa şi aroganţa.
    Nu meriţi să-ţi mai spun nimic, căci mintea ta va căuta să pervertească oricum adevărul şi să spună că albul e negru. Tratează-te!

    • Alianța pentru O Românie Curată era o subsidiară a SAR. Este aceeași prosteală cu avocata poporului pe care toată populimea a lăudat-o că a susținut acțiunile străzii. În fapt, Weber a făcut magistral jocul PSD-ului care a și susținut-o în funcție așa cum l-a susținut și pe Ciorbea.

     • Eşti prost, Vasilică Militaru, Alianţa era compusă din mai multe ONG-uri, din care cel mai puternic era Freedom House, o cooperativă dintre CIA şi Mossad, condusă de nişte evrei din SUA.
      Vasilică Militaru eşti aşa de prost, că nu eşti în stare să găseşti lista de ONG-uri care compuneau Alianţa? Sunt acolo şi câţiva pui ai fundaţie Soros, dar SAR (a lui Pippidi) a încetat să mai participe fix de la finele lui 2015.
      Dar ţie îţi place să mănânci căcat, nu-i aşa Vasisilică?
      Inventezi ca un nemernic. Unde ai gasit tu „subsidiar” al SAR privind Alianta. Ai „dedus” tu asta, fiindca esti prost? Iar Alianta nu era deloc a lui Simion, potaie turbata.

 4. A vorbit sluga de profesie .Lipseste Liicheanu.

 5. ,,Stangismele” la care se refera Pleșu au fost susținute din greu chiar de dumnealui. Deci dilematicul domn Pleșu a contribuit direct la scăderea IQ-ului planetar. Si chiar a celui local, pentru ca instituțiile publice naționale sunt ticsite cu stangistii pe care i-a educat sau recomandat. Nu ca ,,suveranismele” ar fi mai breze, mai ales de când to’ arsul Putin și câțiva emuli mititei le-au folosit pentru propriile autocratii. Altfel, Plesu are dreptate. Dar nu zice ce-ar trebui sa se întâmple în Rusia. Stie foarte bine ca tovarasii de acolo au experienta în ,,revoluții colorate”. Au organizat una chiar în Romania, in decembrie 1989. Fără evenimentele de atunci, tovarasul Plesu rămânea un insignifiant membru al PCR.

 6. Bai filozoful lui peste, nu-i mai critica pe cei care te-au indopat cu „eclere” doar pentru ca acum ai o criza de diabet !

 7. Noi tovarășii de la OPEN Society suntem de acord cu cele spuse de tătucul de mai sus

 8. E bine ca i-ati pus poza de clown, fizionomia vorbeste. Putin si „domnul Zelensky” nu trebuie citit mai departe, articolul e pentru prosti care au suferit de prabusire IQ. Ha!ha!ha!

 9. @ Dacă mass-media , în căutare de putere a presei și-a însușit și „interesul” lui nea Gabi Oprea general, cu plusurile și minusurile acumulate de dom’ general, la „interes” , deci, dacă a și „capitalizat”, cumva „interesul”, obținut de la domnul general Gabriel Oprea, „așa cum presa la obținut” ,?

 10. ”Trăim acum o pandemie care s-ar putea diagnostica drept o prăbușire planetară a IQ-ului, pe scurt, o pandemie de prostie. ”
  -asta e „filosof”??????????
  nu draga:
  traim o pandemie de DIGNOSTICE DE PROSTIE!
  (e ca la diagnosticu de cancer-vezi si nu crezi,
  PROSTIA E DEJA METASTAZATA)

 11. asa merge „scorul social” din China:
  -pe SELECTIE NEGATIVA,
  al mai prost are scoru mai mare
  (trebui semnu MINUS in fatza).

  liiceanu schimba bmw.ul,poate vrea unu electric;
  pe pleshu il rugam sa-si cumpere o mashina fara podea,
  ca in Fred si Barney…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998