CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Plesu, declaratia anului: ”PSD s-a dovedit mai partid decit incropelile din jur”

7 comentarii / 6281 vizualizări / 9 septembrie 2021

”Ciuma roșie”, cum e numită de mulți intelectuali formațiunea social-democrată, și-a găsit un admirator de ultimă oră de unde te-ai aștepta mai puțin. În ultimul număr al revistei de cultură ”Dilema veche”, filosoful Andrei Pleșu se declară fan al deciziei PSD de a nu se asocia cu USRPLUS și AUR la moțiunea de cenzură, dovedindu-se ”mai partid decît încropelile din jur”. Pleșu e nemilos, pe de altă parte, cu actuala putere, pe care o pulverizează, efectiv, cu pana.

”Spectacolul din ultima vreme al politicii românești pare o glumă proastă, rudimentară, provocînd mai mult stupoarea decît rîsul… Nimic nu poate explica integral opțiunile de fiecare clipă ale „jucătorilor”. Cuvîntul „coaliție” a ajuns să însemne opusul său: o adunătură de bombănitori care se detestă și se excomunică reciproc” scrie Pleșu.

”Ideea de „strategie” guvernamentală a căpătat și ea un sens nou: prioritățile nu se mai decid în funcție de necesitățile țării, de urgențele conjuncturale, de promisiunile lansate în campania electorală. Prioritare sînt „proiectele” cu care lovești mai bine în adversari (interni), propunerile care dezbină, jocul la derută. Nu ne luptăm cu idei și contrapropuneri, cu argumentele „șicanatoare” ale unor analiști pragmatici. Ne luptăm cu oameni, cu găști contradictorii din ograda proprie, nu din vecini! Nu căutăm solidarități funcționale, ci alianțe interesate, nu construim planuri de reformă, ci manevre demolatoare (fie și cu paguba colaterală a autodemolării). Pe scurt, politica a devenit o scenă înghesuită, pe care „actorii” joacă singuri, dinaintea unui public plictisit, tot mai străin de rostul „intrigilor” montate la rampă. Nu mai vorbesc de mediocritatea generalizată a discursului, simplă însăilare nervoasă pe tema „Ba tu!”, nu mai vorbesc de preeminența calculului de grup pe socoteala unei minime consecvențe ideologice și programatice. Vrea un partid să dea jos guvernul? Se aliază cu ceea ce părea inversul său constitutiv. Pentru USR-PLUS, alcătuirea AUR devine un partener util (după cum, și pentru AUR, USR-PLUS devine un aliat plauzibil). Scopul scuză mijloacele. Cînd ai un țel măreț cum ar fi doborîrea unui prim-ministru, te faci frate (și) cu dracul…” mai scrie filosoful.

Și marele final:

”Terminasem de scris aceste rînduri cînd am aflat, din presă, că PSD nu vrea să se asocieze, pentru moțiunea de cenzură, cu USR și AUR. Cu alte cuvinte, nu vrea să fie folosit de partide precare numeric pentru a obține un succes pestriț, fără coerență politică. N-aș fi crezut să ajung să spun asta despre PSD, dar această ultimă decizie a membrilor lui dovedește că, dincolo de toate, e „mai partid” decît încropelile din jur…”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Mda. Plesu lauda PSD pentru ca nu alunga de la guvernare un guvern incompetent, slugarnic, corupt si antinational. El a facut parte in trecut din guvern PDL.

    • Nu poate sa-l alunga de la guvernare, este o diferenta. Sasalau va pune tot un partid sau o incropeala de asta in loc. PSD-ul incearca prin aceasta strategie sa declanseze alegeri anticipate.

  2. Cel mai mare oportunist din Romania ! Un profitor nerusinat al tuturor regimurilor ! Intrebati-l pe Dnul General Vasile Malureanu, protectorul celor doi Plesi, Andrei Gabriel si Catrinel… Astia, impreuna cu Sekuritatea, vor profita si dupa moarte. O foame istorica…

  3. Ml-E EGAL!CE-AM IN GUȘĂ DECLAR! DEMNITATEA,LOIALITATEA,DREPTATEA SOCIALĂ,CORECTITUDINEA ,PATRIOTISMUL SUNT INSUȘIRILE . CARE TREBUIE SĂ NE CARACTERIZEZE PE TOȚI!

  4. Pentru un ecler, ce nu face omul… Sau mai multe? Câte oare? HA HA HA

  5. Andrei Gabriel Plesu, zis TULCEANU. A spurcat numele unui oras lepra asta libidinoasa si stricata. Sorosist ticalos vanzator de neam si tara, simte ca ii sufla moartea in panze si nu vrea sa fie uitat. Cand o sa crape o sa ii iasa toate mizeriile vietii deasupra cosciugului, ca la caramitru. Ei cred ca daca au facut tot posibilul ca poporul sa uite ca ei sut niste criminali si tradatori, poporului trebuie sa i se aminteasca despre Plesu-presu. Si-a plimbat burdihanul prin politica si de pe urma lui nu a ramas absolut nimic. Deci Andrei Plesu zis Tulceanu e mort de mult! O sa il pomeneasca Soros ca pe cei naimiti ca mercenari.. nimic de pe urma unei existente goale!

    • Da, asa este Nu puteam sa zic mai bine. Un pitic gretos si nemernic, e bine ca i-au pus poza, creaza o reactie viscerala. Nici nu mai trebuie sa-i citesti ineptiile.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998